Jdi na obsah Jdi na menu
 


Giovanni řezy

19. 12. 2006

 

Těsto:
4 vejce
75 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
25 g Gustin Dr.Oetker
Vanilkový krém:
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1/4 l mléka
1 žloutek
70 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
250 ml smetany na šlehání
1/2 bal želatina čirá Dr.Oetker
50 ml vody
Jahodová náplň:
400 g jahod
1 bal Želatiny čiré Dr.Oetker
150 ml vody
trochu citrónové šťávy
50 g cukru
Na posypání:
moučkový cukr

1. Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28 x 36 cm) vyložený pečícím papírem.

Dáme péct:
Elektrická trouba: cca 180 °C (předehřát)
Plyn: stupeň 3 (předehřát)
Doba pečení: cca 15-20 min

2. Pudingový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudingový prášek se žloutkem a povaříme. Puding necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu. Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit!), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout.

3. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit!). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby se dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla.

4. Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar. Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou) Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, min. 4 hodiny.

5. Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.

Pozn.: Tento recept je náročný, ale výsledek stojí za to.

Převzato z www.oetker.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×