Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohové polštářky od Elišky

2. 11. 2008

 

Suroviny:
Těsto:
200g polotučného měkkého tvarohu
200g hladké mouky
120g tuku
špetka soli
hladká mouka na vál
moučkový cukr na obalení
 
Náplň:
80g sýru Lučina bez příchutě
1 žloutek
1 lžíce moučkového cukru
1 lžička mléka
špetka strouhané citrónové kůry
 
Postup:
V míse smícháme měkký tvaroh se změklým tukem, moukou a solí a vypracujeme jemné těsto, které necháme odležet. Mezitím připravíme náplň. V misce smícháme Lučinu s moučkovým cukrem, přidáme půl žloutku a strouhanou citrónovou kůru a dobře promícháme.
 
Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu na co nejtenčí plát. Na polovině si tupou stranou nože naznačíme obdélníčky o rozměrech asi 4 krát 3 cm. Do středu každého dáme na špičku nože náplně, naznačené okraje potřeme zbytkem žloutku rozmíchaným s mlékem a volnou polovinu těsta přehneme přes naplněnou. Těsto prsty v potřených okrajích lehce přimáčkneme a ostrým nožem nebo formičkou naplněný plát nakrájíme na obdélníčky.
 
Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté zhruba na 180°C a pečeme asi 17 min., dokud se polštářky nenafouknou a těsto nezrůžoví.
 

Eliška

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

těsto s tvarohem

(Matěj, 11. 11. 2008 1:28)

Obdobné těsto, kterému říkám 3x čtvrt kila - po 250 g hl.mouka, tvaroh a tuk (Hera), je univerzální jak na sladké náplně např. tvaroh, mák, povidla, ořechy, tak i na slano - niva, šproty, sýr se šunkou atd., nebo vyválenou placku položíme na plech, pomažeme vajíčkem, posypeme buď mákem, sezamem, sekanými mandlemi, posypeme hrubou solí, nebo paprikovou Vegetou atd., potom na plechu rozkrájíme rádýlkem na tyčky nebo čtverečky a je to. Ale hlavně je to výborné těsto na štrůdl, jiné se u nás nedělá.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×