Jdi na obsah Jdi na menu
 


Košíčky s karamelem a oříšky

1. 6. 2009

Těsto:

200 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 vejce
150 g Hery
hladká mouka na vál
 
Náplň:
400 ml mléka
60 g krupicového cukru
1 karamelový pudink
 
Zdobení:
100 g oloupaných lískových oříšků
80 g krupicového cukru
1 lžíce medu
50 g Hery
150 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
 
Postup:
Mouku a cukr prosijeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Heru nakrájíme na malé kousky a přidáme k ostatním surovinám. Propracujeme nejprve vidličkou a pak rukama na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.

Vál lehce posypeme moukou. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme z něj kolečka a vmáčkneme je do formiček na košíčky. Naplněné formičky rozložíme na plech a košíčky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formičkách.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který ještě teplý rozdělíme do košíčků. Oříšky nahrubo nasekáme a nasucho opražíme. V kastrůlku se silným dnem necháme zkaramelizovat cukr s medem. Přidáme opražené oříšky a rozpuštěnou Heru, promícháme a ihned rozdělíme na pudink v košíčcích.

Naplněné košíčky necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme z formiček. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Dáme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme na košíčky.
 

Recept zaslala paní Petra H.

Děkuji a jako poděkování posílám knihu z nakladatelství Fragment - KLUB TYGRŮ - Záhada divokých duchů

 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×