Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bratislavské rohlíčky II.

22. 9. 2008

 

Suroviny:
400 g hladké mouky
250 g Hery
250 g zakysané smetany
moučkový + vanilkový cukr na obalování
(papír na vyložení plechu)
vajíčko na potření

Náplň:
250 g mletých ořechů
100 g cukru krupice
100 ml vařícího mléka
2 lžíce rumu
rozdrcené piškoty
 
 
Postup:
Suroviny na těsto zpracujeme a vytvoříme hladké těsto. To rozdělíme na 6 stejně velkých kousků, ze kterých vytvoříme bochánky. Bochánky přikryjeme fólií a necháme je v ledničce (nebo v chladnu) alespoň dvě hodiny odpočinout.

Zatím si připravíme náplň – vyloupeme a umeleme ořechy, přidáme k nim cukr a trochu rumu. Nakonec přilijeme horké mléko a zamícháme. Směs by měla být hodně hustá, pokud není, přidáme rozdrcené piškoty.

Každý bochánek těsta rozválíme na pomoučeném vále do kulaté placky a rozdělíme pravidelnými šikmými řezy na 8 stejných dílů. Na širší stranu každého dílu (zhruba na základnu rovnoramenného trojúhelníku) dáme nádivku a z této strany srolujeme těsto s nádivkou do tvaru rohlíčku.
 
Rohlíčky vyrovnáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme zhruba 20 až 30 minut.
 
Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.

Recept zaslala p. Viktorie
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×