Jdi na obsah Jdi na menu
 


Banánky s karamelovou polevou

31. 5. 2009

 

Těsto:
100 g Hery
200 g hladké mouky
6 vajec
špetka soli
tuk na vymazání plechu
 
Náplň:
350 ml smetany ke šlehání
70 g krupicového cukru
2 lžíce mleté kávy
 
Zdobení:
100 g moučkového cukru
50 g karamelového topingu
 
Postup:
Nejdříve připravíme náplň: Smetanu ke šlehání svaříme s cukrem a mletou kávou. Necháme ji vychladnout a pak dáme do chladničky odležet, nejlépe do druhého dne.
Do hrnce nalijeme 250 ml vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Přidáme rozpuštěnou Heru a znovu přivedeme k varu, pak do ní najednou vsypeme prosátou mouku. Teplotu zmírníme a vařečkou odpalované těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny a dno nádoby, vytvoří kouli a na dně nádoby se objeví bílý povlak. Spařené těsto dáme do studené mísy a zpracováváme ho, dokud mírně nezchladne. Do vlažného těsta postupně vmícháme jedno vejce po druhém a dobře je zapracujeme, aby těsto bylo hladké a lesklé.

Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na tukem vymazaný plech stříkáme banánky dlouhé okolo 10 cm. Pečeme je při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme banánky vychladnout na kovové mřížce. Pak je vodorovně rozkrojíme.
Vychladlou kávovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme na spodní díly korpusů. Cukr smícháme se 2 lžícemi horké vody a karamelovým topingem. Mícháme tak dlouho, až je poleva hladká a lesklá. Vrchní díly namáčíme do polevy, pak je položíme na kávovou náplň a necháme zatuhnout.
 

Recept zaslala paní Alena

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

usvit@shaw.ca

(Jana odpalovane cesto , 18. 7. 2010 8:32)

usvit@shaw.ca

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×