Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruličkový dortík

19. 12. 2006
Na těsto:
6 bílků
250 g nastrouhaných mandlí nebo ořechů
200 g moučkového cukru
 
Na krém:
6 žloutků
100 g moučkového cukru
2 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 PL instantní silné kávy
200 g měkkého másla
Na ozdobení:
asi 15 cukrářských trubiček

1. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Dobře promícháme mandle nebo oříšky s cukrem a opatrně smícháme se sněhem.

2. Čtvrtinu těsta dáme na dno dortové formy (prům. 24 nebo 26 cm, vyložené pečícím papírem), uhladíme a pečeme v předehřáté troubě.

Elektrická trouba : 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
Plynová trouba: Stupeň 2-3
Doba pečení: cca 12 minut

3. Po upečení vyklopíme korpusový plát na mřížku, opatrně stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Takto upečeme další čtvrtinu těsta a celý postup opakujeme ještě dvakrát.

4. Příprava krému: v horké vodní lázni našleháme žloutky, cukr, vanilínový cukr a kávu do pěny. Poté nádobu z lázně vyndáme a pěnu šleháme do vychladnutí. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících zašleháváme do žloutkové pěny až se vše spojí do hladkého krému.

5. Tři čtvrtiny krému použijeme na namazání všech plátů dortu, které na sebe poskládáme. Zbývající čtvrtinu krému použijeme na potření horní plochy a stran dortu.

6. Dvě třetiny ruliček válečkem rozdrtíme a posypeme horní a boční strany dortu. Zbylé ruličky nakrájíme na kousky o velikosti 3-4 cm a dort jimi dozdobíme. Dort necháme 3-4 hodiny uležet v ledničce.

Převzato z www.oetker.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×