Jdi na obsah Jdi na menu
 


Borůvkový dort s Ricottou

19. 12. 2006
Korpus bez pečení:
150 g piškotů
100 g másla
Borůvková náplň:
300 g borůvek (čerstvé nebo mražené)
250 g Ricotta (italský čerstvý tvaroh)
75 g moučkového cukru
3 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 bal Želatiny čiré Dr.Oetker
750 ml vody na namočení želatiny
na špičku nože strouhaného muškátového oříšku
250 ml smetany na šlehání
Šlehačka:
500 ml smetany na šlehání
2 bal Smeta-fix Dr.Oetker
1 KL moučkového cukru
Na poprášení:
trochu strouhaného muškátového oříšku

1. Piškoty dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Máslo rozehřejeme. Do másla zamícháme rozdrcené piškoty. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy (prům. 24 cm) a lžící umačkáme.

2. Borůvková náplň: želatinu namočíme do vody podle návodu na obalu a necháme ji nabobtnat. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme (nesmí se vařit !) až se rozpustí a necháme ji odstát. Borůvky rozšleháme ruční metlou s Ricottou, cukrem, vanilínovým cukrem a muškátovým oříškem. Ušleháme šlehačku. Do borůvkové hmoty vmícháme ruční metlou rozpuštěnou a trochu zchladlou želatinu a vymícháme do hladka. Počkáme až začne náplň želírovat (nesmí ale přetuhnout). Šlehačku vmícháme zlehka do náplně. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Dort dáme na 3 hodiny do lednice.

3. Šlehačka: Smetanu ušleháme s cukrem a Smeta-fixem do tuha. Dort vyndáme z formy. 2 PL šlehačky odebereme a toto natřeme na okraj dortu. Ostatní šlehačku navrstvíme nahoru na dort a lžící vytvarujeme vlny. Na závěr poprášíme dort trochou strouhaného muškátového oříšku.

TIP: Dort můžeme místo muškátového oříšku posypat skořicí.

Převzato z www.oetker.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Borůvkový dort

(kelucovan@stasis.cz,pihovaz@stasis.cz, 11. 9. 2007 7:25)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×