Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skořicovo - ořechové závitky

 

Těsto:

20 g droždí

130 g krupicového cukru

150 ml mléka

300 g hladké mouky

1 vejce

sůl

špetka nastrouhané citronové kůry

špetka strouhaného muškátového oříšku

80 g Hery

 

Náplň:

50 g Hery na potření

1 sáček skořicového cukru

100 g rozinek

100 g nahrubo nasekaných lískových oříšků

 

Z droždí, 2 lžiček cukru a 3 – 4 lžic vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr a vlažné mléko, vejce, vzešlý kvásek, špetku soli, citronovou kůru a muškátový oříšek. Všechny přísady zlehka propracujeme, nakonec přidáme rozpuštěnou Heru (80 g) a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.

 

Těsto rozdělíme na 15 kousků, každý rozválíme na pramen (váleček) dlouhý 15 cm a zploštíme ho dlaní. Heru rozpustíme (50 g) a pruhy těsta částí tuku potřeme. Posypeme je skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými oříšky. Pak je stočíme, potřeme zbylou Herou a naskládáme do vymaštěného kulatého pekáčku. Závitky necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení je necháme v pekáčku vychladnout.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×