Jdi na obsah Jdi na menu
 


Měsíční krajina od Šárky

7. 1. 2007

ObrazekSuroviny:
4 vejce
20 dkg moučkového cukru
1 sklenička oleje
20 dkg hladké mouky
prášek do pečiva
3 kysané smetany
skořicový cukr
vanilkový pudink z jednoho litru mléka
skořicový cukr

 

Postup:

 

Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a polijeme horkým pudinkem. Pečeme asi 15 – 20 minut na 200 stupňů. Po upečení potřeme 3 kysanými smetanami a posypeme skořicovým cukrem. Podáváme až vychladlé, jinak se bude buchta roztékat.

Tento recept zaslala Šárka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Úžasná pochoutka

(Janička, 11. 6. 2009 16:02)

Tento koláč upekla maminka od mého přítele, byl vynikající, člověk by se ho mohl ujíst. Velice doporučuji. Můj nejoblíbenější. :))

Skvělé

(Daniela, 9. 3. 2009 8:41)

Koláč byl výborný, tako¨é jsem měla zpočátku strach s kladením toho pudingu, ale nakonec se zadařilo a fakt supr.

Měsíční krajina

(Maruška, 6. 2. 2008 21:30)

Vyzkoušela jsem ho, nahoru jsem nasypala skořicový cukr a kakao. Byl výborný. Upekla jsem ho v sobotu večer a v neděli večer bylo po koláči. Chutnal i dětem. Opravdu výborný. Zakysaná smetana mi stačila jedna. Opravdu super koláč

Super

(Petra, 25. 6. 2007 15:51)

Koláč je opravdu výborný. Suroviny jsem dala podle receptu a bylo to akorát. Pouze do zakysané smetany jsem zamíchala čerstvý rybíz a navrch jsem nedávala skořici... Mňam, vynikající...
Při lití pudinku na těsto jsem měla trochu obavy, ale těsto je hustší a "váhu" pudinku uneslo, takže jsem ho opravdu rovnoměrně nalila.

Je výborný

(Viera, 25. 2. 2007 10:13)

Koláč som vyskúšala, odporúčam. Chutí výborne. Priznám sa, že aj mne sa zdalo málo múky, dala som viac - asi 30 dkg, ale nie je treba. Koláč sa mi zdal až moc vysoký. Do kyslej smotany som pridala ešte 2 vanilky a do pudingu 4 lyžice cukru. Kyslá smotana sa dáva za tepla, ona v chlade stuhne. Puding sa na povrch koláča nedá rovnomerne rozotrieť - z toho názov Mesačná krajina. Po upečení to vyzerá samý kráter. Ale kyslá smotana to zakryje. V inom podobnom recepte odporúčajú klásť puding na koláč lyžicou.

dotaz

(Irena, 24. 2. 2007 11:11)

Neznám tento recept,mám pochybnosti, není té mouky málo na celý plech, pudinku zase moc na to množství, co to udělá když se to upeče spolu s tou směsí z vajec a až se to upeče tak ty smetany se dávají za tepla nebo až to s tím pudinkem schládne. Díky za odpověď na Irena900@seznam.cz. Jinak budu zkoušet některé upéct.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×