Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svieža bábovka od paní Majky

27. 9. 2010

Obrazek

250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
3 celé vajcia
2,5 dcl oleja
2,5 dcl vlažného mlieka
500 g polohrubej múky
1 celý prdopeč (prášok do pečiva)
2 PL kakaa
 

    

     Najskôr si pripravíme VEĽKÚ bábovkovú formu, ktorú vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Bábovková forma by mala byť väčšia, pretože z vypracovaného cesta bude veľká bábovka.

 
     Zapneme si trúbu na 200°C.
 
     Do misky si preosejeme práškový cukor, pridáme vanilkový cukor, vajcia a dobre vymiešame. Pridáme olej a zase premiešame. Pridáme preosiatu múku s prdopečom a striedavo ju s mliekom zamiešavame do vaječnej hmoty. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame preosiate kakao a dobre vymiešame. Kakaové cesto vlejeme do svetlého cesta. Formu vložíme do vyhriatej trúby a teplotu stiahneme na 175°C. Pečieme pomaly 45 minút na 175°C a teplotu už nemeníme.
 
     Po uplynutí času pečenia vypneme trúbu = vytiahneme šnúru a bábovku necháme v trúbe ešte 5 minút. Bábovkovú formu opatrne vytiahneme z trúby a formu postavíme na mriežku. Bábovku v nej necháme ešte 10 minút postáť a potom ju opatrne vyklopíme na tanier. Necháme úplne vychladnúť! Po vychladnutí bábovku posypeme práškovým cukrom.
 
     Táto bábovka je svieži, vláčna, krásne nadýchaná, veľmi, priam lahodne chutná a vonia božsky... :-) Bábovka nie je suchá a zadrhnutá. Je to delikatesa!
 
Obmena: Kakao môžme vynechať a spraviť len svetlú bábovku.
 
Obmena 2: Kto môže, môže si do cesta pridať hrozienka, posekané orechy alebo kandizované ovocie.
 
Dobrú chuť!

 
So srdečným pozdravom  Majka Hasprová

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Domácí

(Vajíčko, 23. 2. 2011 21:22)

Na pečení zásadně používám domácí vajíčka, která si objednávám na adr.: jansajindrich@seznam.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×