Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpěvák Petr Kolář si s CK INTACT pořídil sny v angličtině

434.jpgPetr Kolář je úspěšný zpěvák, protagonista řady muzikálů, pravidelně sbírá nominace a ceny nejen v diváckých anketách Český slavík či TýTý. Baví ho rybaření, kulečník a bowling. Ale věděli jste, že také angličtina? A že kvůli jejímu zlepšení v tichosti zmizel na dva měsíce na jazykový kurz s CK INTACT do Londýna? Proč? Zeptali jsme se Petra za Vás.

Právě jste se vrátil z jazykového kurzu v zahraničí, řeknete nám, jaký jazyk a kde jste piloval?
Studoval jsem v Londýně anglický jazyk přes cestovní kancelář INTACT na St. John‘s Wood School Of English.
 
Proč jste si vybral právě Londýn a jak dlouho jste tam studoval?
Dal jsem na doporučení ředitele CK INTACT Karla Klusáka, se kterým jsem cestu konzultoval. Zároveň jsem chtěl být vzhledem ke své rodině a pracovním povinnostem blízko, nejlépe v Evropě. Kdyby se cokoli přihodilo a já se musel nečekaně vrátit, protože délka studia byla naplánována na 8 týdnů.
Co Vás přivedlo k rozhodnutí vyrazit na kurz angličtiny do ciziny? Pracovní nabídka, kvůli které jste potřeboval angličtinu rychle oprášit? 
V minulém roce jsem pracoval na svém novém CD „Čas nás naučí“, které se točilo s profesionálními umělci v Los Angeles v USA, producentem byl pan Carmen Rizzo, který spolupracoval například s Alanis Morisette. A protože jsem se chtěl lépe dorozumět, rozhodl jsem se pro studium.
A je tedy rozdíl mezi Vaší angličtinou před Londýnem a po něm? Máte pocit, že jste se v zemi rodilých mluvčích v angličtině zlepšil rychleji než při jiných studijních pokusech? 
Rozhodně cítím zlepšení, přece jen jsem tam strávil dva měsíce v kuse a musel jsem komunikovat pouze v anglickém jazyce. Takže mě to posunulo po všech stránkách.
373.jpg
K čemu teď svoji lepší angličtinu využijete? Chystáte nějaký hudební projekt v anglickém jazyce?
Po pravdě řečeno, už při spolupráci na mém novém CD jsme s producentem diskutovali o možnosti uskutečnit společně projekt i v anglickém jazyce. Ale toto je nyní předčasné, chci se teď soustředit hlavně na svoje CD, na jeho podporu a na písně, které jsem dělal pro české posluchače.
Jak výuka probíhala, byla hodně náročná? 
Musím říci, že ano. Vzhledem k tomu, že většina výuky probíhala, jak se říká „face to face“, tedy jeden učitel jeden žák, což jsem v tomto případě byl já, tak musím říci, že to opravdu bylo náročné. Dokonce se mi v angličtině zdály sny, a to je prý ta nejlepší známka toho, že výuka probíhá správně a moje zlepšení je na dobré cestě.
Měl jste čas na zábavu? Vyrazit do města a tak? Co jste si odvezl za zážitky?
Na zábavu sice moc času nebylo, ale ve svém volnu jsem se snažil navštívit zajímavá turistická a kulturní místa. Nejvíce mě ale zaujala místní muzikálová scéna, byl jsem překvapen, jak je vše profesionální. Velmi kvalitní výkony umělců a představení téměř stále vyprodaná. Jedním slovem SUPER.
Jste určitě zvyklý na své přátele a rodinu, necítil jste se na kurzu mezi cizinci sám?
Samozřejmě, že byly chvíle, kdy mi rodina, přátelé a kamarádi chyběli. Ale zase musím říct, že jsem poznal spoustu nových lidí z řad zahraničních studentů a odvezl jsem si spoustu zážitků.
A kde jste bydlel, v hostitelské rodině? Jaká byla tohle zkušenost?
Ano, bydlel jsem v hostitelské rodině u starších lidí, kteří se o mě starali jako o vlastního. Takže můžu jen doporučit.
S CK INTACT – studium v zahraničí vyráží na jazykové kurzy do ciziny i Lucka Vondráčková, Jirka Mádl nebo Tereza Voříšková. Proč jste si vybral tuto agenturu Vy? A byl jste s jejími službami spokojený? Doporučil byste ji?
Tuto agenturu mi doporučila moje manažerka, která s CK INTACT byla na studijních pobytech v Anglii a na Novém Zélandu a byla maximálně spokojená. Takže mne seznámila s ředitelem INTACTu Klusákem a bylo rozhodnuto - padli jsme si do oka. Navíc vzhledem k tomu, že s CK INTACT jezdily v minulosti už jiné osobnosti, měl jsem v jejich služby důvěru. A to se potvrdilo. Vrátil jsem se spokojený a plný dojmů.

385.jpg

Ovládáte kromě angličtiny ještě jinou řeč? Chystáte se v jazykových kurzech pokračovat? Případně, kam byste se na kurz vydal?
Kromě angličtiny se domluvím obstojně německy. Nicméně nyní se na další podobný kurz nechystám, musím vše kloubit s rodinou a prací. Letošní rok už mám, jak se říká, vybráno. Do konce roku mne moje pracovní závazky budou maximálně vytěžovat.
Jaké Vás teď čekají pracovní povinnosti? Chystáte pro Vaše posluchače nějaké koncerty? V jakých muzikálech Vás mohou aktuálně vidět?
V současné době se připravuji na autogramiády ke svému novému CD „Čas nás naučí“, které jsou plánované od března cca do půlky dubna. Objedeme téměř 13 měst České republiky a už se na fanoušky moc těším. Dále mne čeká několik benefičních akcí, které se snažím, pokud mám termíny k dispozici, každoročně uskutečňovat. Pak mě samozřejmě čekají letní festivaly a slavnosti měst. Co se muzikálů týče, tak v současné době hraji v muzikálu Kat Mydlář v Divadle Broadway v Praze. Více informací i o aktuálních termínech se dozvíte na mých webovských stránkách www.petrkolar.cz.
O společnosti INTACT – studium v zahraničí
Řadu let úspěšně organizuje jazykové kurzy v zahraničí a středoškolské studium v cizině. Letos zahájila již 22. sezónu. V ČR má nejširší nabídku výukových jazyků a destinací. INTACT si zakládá na špičkových kvalitních službách a kompletním zákaznickém servisu.   Opakovaně byla nominována na nejlepší jazykovou agenturu ve střední Evropě. Má nezbytný statut cestovní kanceláře, která je pojištěna proti úpadku a nabízí cestovní i zdravotní pojištění. Garantuje nejnižší ceny na trhu.
Více informací na www.intact.cz, případně na http://www.facebook.com/intact.studium
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Paráda

(elča, 12. 4. 2013 11:28)

Aloha. Nedávno vznikla nová forma přivýdělku, ideální na jaro, když je večer hodinka času :) Pro mě to je skvělá možnost výdělku a je to perfektní :) Milionářka přes noc se ze mě sice nestala, ale i tak to dojím, co to jde! Píše o tom na Nadhled.Web2001.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×