Jdi na obsah Jdi na menu
 


WORLD OF BEAUTY & SPA - jarní inspirace pro krásu a pohodu 14. a 15. března v pražských Letňanech

20. 3. 2014

img_6743-jaroslav-bzenecky.jpgVe znamení jarní krásy a pohody probíhal prestižní 17. kosmetický veletrh v pražských Letňanech. Na jarním veletrhu krásy a zdravého životního stylu WORLD OF BEAUTY & SPA, který vysokou návštěvností překonal i dosavadní výborně navštěvované akce, bylo k vidění kromě čtyř stovek prestižních značek i desítky známých a vyhledávaných tváří oboru – za všechny třeba TOP vizážisté Pavel Bauer, Štěpánka Podroužková či tři nejkrásnější Češky r. 2013 a řada dalších mediálně známých osobností.

Inspirace, trendy a styly v líčení, účesech i v odívání
Jaké trendy nabídl veletrh jako inspiraci pro letošní sezónu? Byla jich celá řada.
V soutěži Pavla Bauera dominovalo téma „Black Widow“, jež vyjadřuje tajemnost nálady žen, které spojuje touha po ovládnutí muže podtržená výraznou extravagancí. Stejně extravagantní byly modely inspirované soudobou architekturou „Architectural Beauty“. Téměř kontrastem s těmito trendy se vyznačovalo líčení v jarní a letní náladě značek Artdeco, Arabesque, Royal Effem, Eva Garden, Malu Wilz, Tana Cosmetics a dalších, při realizaci trendů zazářily opět osobnosti oboru jako Romana Topinková, Gabriela Revellese, Martin Loužecký, Daniela Hejtmánková, Táňa Vélová, Honza Špilar a další.

img_7346-jaroslav-bzenecky.jpg

Motivací pro denní příležitosti bylo líčení v barvách slunce, moře a pláží Karibiku Lindy Valsami či líčení Vladislavy Krajníkové, reprezentantky ČR na prestižním Mezinárodním mistrovství v Düsseldorfu, na téma „Picnic“.
K tématu aktuálního líčení a jarních trendů doporučila profesionální vizážistka Štěpánka Podroužková toto: „….od různých značek se rýsuje více možností. Vždy je základem make-up dle typu pleti klientky. Vzhledem k přibývajícímu sluníčku doporučuji s ochranným faktorem, který je v dnešní době možno používat celoročně. Použijeme produkty k projasnění pleti v oblasti kruhů pod očima a T-zóny, pudr, tvářenku s nádechem oranžovým, která koresponduje se rtěnkou v jasně zářivém oranžovém až tmavě pomerančovém odstínu. Pro zvýraznění líčení očí můžeme zase použít soudobý kouřový metalický vzhled umocněný linkou podél řas. Dominantou je silně nalíčené obočí…“ Sama Štěpánka Podroužková se ve své soutěži ve fotomake-upu věnovala tématu „Prkna, která znamenají svět“.

img_6099-jaroslav-bzenecky.jpg

Co nosí naše „miss“ ukázaly módní přehlídky předních butiků s jarní a letní kolekcí, které kralovala trojice nejkrásnějších dívek, předvádějící celosvětově známé americké značky pro butik Fashion Island: Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová, Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová a Česká Miss Earth 2013 Monika Leová, diváky nadchla též Lucie Hadašová s dcerou Deniskou, Veronika Chmelířová, Taťána Šedivá a další nejkrásnější ženy. Juniorští vizážisté a designeři předvedly modely na téma radosti ze života „Plezír“ i špendlení na živý model s tématem bláznivé nálady „Černobílý svět“. Několik set diváků a příznivců kadeřnického oboru ocenilo bouřlivým potleskem vystoupení karlínského kadeřnického učiliště věnované jeho úspěšným zlatým padesátinám.
Vrcholné a finálové soutěže
Fanoušky a příznivce estetiky potěšila více než desítka soutěžních klání probíhající na třech podiích: kromě prestižních záležitostí „Creative Image Team“ a „Fotomake-up“ vytvářeli nehtoví designeři nail art na mystické téma „Ve znamení zvěrokruhu“, na stejné téma soutěžili vizážisté a kadeřníci, finalisté soutěže KalibrCup v Lanškrouně. Letos jsme viděli poprvé i jejich bodyart - malování na tělo. Již v minulém roce se stalo velice atraktivním špendlení na živý model finálové soutěže AR JUNIOR, tentokrát bylo ztvárněné téma „Černobílý svět“. Představily se také vítězné modely soutěže Národní komory módy. Každoroční soutěž v manikúře proběhla letos v sobotu (její odborný garant – firma Alessandro.cz - slaví 25. narozeniny a na veletrh jí přišla popřát i řada mediálních tváří, m.j. i populární zpěvačka Marie Rottrová). Nechyběla tradiční podívaná pro muže i ženy na pěstěná těla v soutěži ve „stylu natural fitness“, novinkami byly soutěže v TIP BOXu (zdobení nehtových tipů v krabičkách) a v prodlužování a zahušťování řas „Natural Look Lashes„. Celým pořadem provázela vynikající moderátorka Romana Navarová.

272_d8d2631-radek-cepelak.jpg

Program pro krásnou pleť i regeneraci
Program na stáncích doplňovaly po celé dva dny přednášky a workshopy v několika saloncích i na hlavním podiu. Cenné rady i praktické ukázky poskytovaly osobnosti z kosmetického oboru, které seznamovaly návštěvníky s nejnovějšími poznatky vědy pro zlepšení stavu pleti při využití např. kmenových buněk apod. Odborníci na aromaterapii, masáže a fyzioterapii, péči o ruce a nohy nabídli návštěvníkům k vyzkoušení nové metody a přípravky na vlastní kůži, nechali je hýčkat léčivými dotyky rukou kosmetiček či masérů. Část programu byla věnována také střední a starší generaci, tématy byl zdravý životní styl, relaxace, odpočinek, ústředním motivem bylo cvičení a péče o nohy i správnou chůzi pod vedením České podiatrické společnosti a její prezidentky MUDr. Marie Součkové. V sobotu její odborníci prováděli zdarma vyšetření nohou návštěvníků včetně poradenství a doporučení. 
Dalšími pro návštěvníky atraktivními tématy veletrhu byl opět přírodní styl v pěstění pleti či využití aromaterapie a přírodních produktů pro pozitivní ovlivňování stavu pleti i zvládání emocí a životních situací. Vyznavači tohoto stylu našli svůj ráj na řadě stánků i v obsáhlé části programu veletrhu. Prezentovanými trendy v této oblasti byla např. aplikace přírodních preparátů s ušlechtilou září zlata a jantaru, tradiční receptury pleťové terapie na ekzematickou pokožku, míchání osobních terapeutických parfémů, poradenství v použití unikátní přírodní řady enzymatické regenerace. Návštěvníci získali návod, jak pomocí aromaterapie a éterických olejů zvládat stres a řešit složité emoční situace, také receptury na míchání éterických olejů podle terapeutických karet či míchání osobní terapeutické směsi.
Více o programu veletrhu na www.WorldOfBeauty.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×