Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční ceny Nakladatelství Fragment i vyhlašování Českého bestselleru za rok 2013 zcela „ovládl“ Zdeněk Svěrák

Výroční autorské ceny Nakladatelství Fragment jsou předány. Vůbec poprvé v historii byla ocenění v kategoriích Mimořádný přínos a Nejúspěšnější novinka roku slavnostně předána jednomu autorovi. Letošní 11. ročník Výročních autorských cen zcela „ovládl“ ZDENĚK SVĚRÁK, který převzal nejen výroční autorskou cenu Nakladatelství Fragment v obou kategoriích, ale také ocenění Český bestseller 2013 za titul Po strništi bos. Prodej dosáhl za necelé tři měsíce 56 171 výtisků a kniha se tak stala nejúspěšnější českou knižní novinkou roku!

2.jpgKaždoročně uděluje Nakladatelství Fragment v rámci knižního veletrhu Svět knihy svým autorům ceny ve dvou kategoriích: Mimořádný přínos pro nakladatelství a Nejúspěšnější novinka předcházejícího roku. Letošní ročník byl výjimečný. Vůbec poprvé v historii Výročních autorských cen získal ocenění v obou kategoriích jen jeden autor – pan Zdeněk Svěrák.
Ocenění v kategorii Mimořádný přínos získává autor, který vydal v Nakladatelství Fragment za dobu jeho existence mimořádné množství titulů a dlouhodobě spolupracuje s nakladatelstvím. Zdeněk Svěrák je autorem nebo spoluautorem dvaadvaceti titulů, které postupně vyšly v Nakladatelství Fragment. Jen prodeje titulů pro dospělé čtenáře přesahují již počet 300 000 výtisků! 
Druhá kategorie Nejúspěšnější novinka oceňuje titul, jehož prodej byl v loňském roce největší, jak v tržbách, tak v počtu prodaných kusů. Titul Po strništi bos se stal nejen nejprodávanější knihou z Nakladatelství Fragment, ale vůbec nejúspěšnější českou novinkou za rok 2013. Do konce roku 2013 bylo od vydání v říjnu prodáno 56 171 výtisků, do dnešního dne poté překonal prodej hranici 65 000 kusů.
Během slavnostního vyhlášení byla Zdeňkovi Svěrákovi předána ještě jedna významná cena – Český bestseller 2013. Letošní ročník předávání cen za rok 2013 pořádala stejně jako v předchozích letech společnost KNIHCETRUM.cz, která ocenila nejúspěšnější tituly v deseti kategoriích. Hlavní cenu, titul Český bestseller 2013, získala kniha Zdeňka Svěráka – Po strništi bos. Autor si toto ocenění odnášel již potřetí – první získaly Povídky za rok 2008, Nové povídky poté za rok 2011.
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×