Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vychází nový časopis PŘEDŠKOLÁK pro všechny děti, které se těší do školy!

Máte doma budoucího prvňáčka? Připravujete se s ním na zápis do první třídy nebo to plánujete? Pak by Vám neměl uniknout nový časopis Předškolák, který právě dnes vychází v Nakladatelství Fragment. Systematická příprava na zápis do první třídy je zpracována formou zábavných úkolů dle aktuálních požadavků učitelů. Rozvoj grafomotoriky, matematické schopnosti, zrakové vnímání a další dovednosti, které by měl každý budoucí prvňáček ovládat. Dvouměsíčník PŘEDŠKOLÁK je od dnešního dne v prodeji!

Dnes bylo uvedeno první číslo nového časopisu Předškolák. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém budou postupně zpracovány všechny oblasti, které by děti měly znát a ovládat k zápisu do první třídy. V každém vydání je větší prostor vždy věnován jednomu okruhu, který je probrán podrobně. Hravá forma učení a zábavné úkoly potřebné dovednosti a schopnosti nejen procvičí, ale zároveň jejich znalost zdokonalí a upevní.
V časopise najdete vždy mimo zábavných úloh také komiks a dále pohádku nebo říkadla. Kamarádi, se kterými se děti budou pravidelně setkávat, jsou předškoláci Kuba a Terka, kterým pomáhají pes Kaňka a duch Zmizík.
První číslo časopisu se zaměřuje se na rozvoj grafomotoriky, obsahuje tedy úkoly na uvolnění ruky, kreslení, obtahování linií a vybarvování ploch.
V dalších číslech se postupně objeví následující okruhy:
Číslo 6–7/2014 - rozvoj matematických schopností a dovedností – úkoly na počítání, porovnávání počtu, řazení podle velikosti, třídění do skupin podle zadání, poznávání geometrických tvarů
Číslo 8–9/2014 - rozvoj zrakového vnímání – úkoly na poznávání barev, hledání rozdílů mezi obrázky, doplňování chybějících částí v obrázku, skládání puzzle
Číslo 10–11/2014 - vnímání prostoru a času – úkoly na poznávání odlišností nahoře x dole, vpředu x vzadu, vpravo x vlevo, první x poslední, dny v týdnu, roční období, dějová posloupnost
Číslo 12/2014–1/2015 - rozvoj sluchového vnímání a řeči – úkoly na vyhledávání určité hlásky na začátku slov, doplňování slov do věty ve správném tvaru, vyprávění příběhu (pohádky), tvorba slov podobného významu, tvorba dvojic slov opačného významu, vyhledávání nesmyslů v obrázku
1.jpgAnotace:
Nový časopis Předškolák je určený všem holkám a klukům, kteří se chystají k zápisu, nebo dokonce už do školy. Vychází jako dvouměsíčník – každý sudý měsíc v roce.
V časopise najdete vždy komiks a zábavné úkoly na procvičování a zdokonalování schopností a dovedností, podle kterých se zjišťují předpoklady úspěšného zvládnutí první třídy. Každé číslo časopisu je zaměřeno na určitou oblast, které se věnuje podrobněji.
Průvodci časopisem jsou předškoláci Kuba s Terkou, pes Kaňka a duch Zmizík.
Více informací o časopisu a možnosti předplatného naleznete na www.casopis-predskolak.cz!
Ukázka z časopisu:
 

2.jpg      3.jpg

NÁŠ TIP
Pokud se chystáte na zápis do prvních tříd v únoru 2015, doporučujeme Vám předplatné celého ročníku 2014.
S našimi ukázkovými příklady Vám příprava na zápis půjde snáz a ve škole u zápisu nebudete zaskočeni tím, co všechno budou učitelé po Vašem předškolákovi chtít!
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×