Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři bratři od Zdeňka Svěráka vyjdou již 6. října!

1.jpg

Pro všechny milovníky pohádkových příběhů a příznivce Zdeňka Svěráka jsme připravili překvapení. Jeden z nejočekávanějších podzimních titulů Tři bratři vyjde s předstihem! Již v pondělí 6. října se budete moci začíst do pohádkového příběhu, který ve filmové podobě na několik týdnů ovládl česká kina. Titul Zdeněk Svěrák – Tři bratři vychází v Nakladatelství Fragment.
 
Pohádkový příběh, který vznikl na motivy minioper z dílny oblíbené autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, dostane svou další podobu – knižní. Vyprávění o osudu bratrů a jejich hledání štěstí je v knize doplněno ilustracemi, které připomenou také děj filmové pohádky. Ilustrátor Václav Šlajch připodobnil jednotlivé kresby výjevům z filmu.
V knize Tři bratři se autorovi podařilo propojit tři pohádky, které by měl dle jeho slov znát každý. Dlouho nevěděl, jak tři notoricky známé příběhy spojit do jednoho: „Spojit tři pohádky do jednoho příběhu byl oříšek. Chtěli jsme, aby k sobě patřily, a tak jsme je svázali čtvrtou, jako copánek ze čtyř pramenů“ říká Zdeněk Svěrák. Vznikla tedy čtvrtá pohádka Tři bratři. Jana, Pepu a Matěje rodiče pošlou do světa na zkušenou, aby se zbavili svých špatných vlastností (zbrklost, nerozhodnost, roztržitost). Každý z bratrů vstupuje do jedné z pohádek, aby našel své štěstí. Přitom zůstává zachováno staré, dobře známé pravidlo, že v pohádce vždy zvítězí dobro nad zlem.
                                   
Anotace:
Jsou tři pohádky, které by měl každý znát: O šípkové Růžence, O Červené Karkulce a O dvanácti měsíčkách. Kdo viděl film Tři bratři, ten si je touto knížkou připomene, a kdo ho neviděl, ten si je užije v nečekaném spojení.
Na stříbrném plátně hraju vypravěče, který umí psát i malovat. Ale ve skutečnosti jsem výtvarné nemehlo. Všechno za mě kreslil a maloval Václav Šlajch, na jehož obrázcích si vaše oči v knížce určitě pochutnají.   
Zdeněk Svěrák
 
Slavnostní křest knihy „Tři bratři“ se uskuteční 13. října 2014 od 16:00 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí za účasti autora Zdeňka Svěráka a hosta Jana Svěráka
 
Ukázka z knižního bloku:

2.jpg

 
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×