Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tady všude byl… Ladislav Smoljak

Již dnes bude uvedena na trh knižní novinka z Nakladatelství Fragment, která ukazuje oblíbeného českého herce, autora, uznávaného filmového a divadelního režiséra Ladislava Smoljaka ve všech jeho životních rolích. Jaký byl a jaká byla jeho životní cesta? Na tuto otázku se v knize „Tady všude byl… Ladislav Smoljak“ snaží odpovědět celkem 27 přispěvatelů – mezi nimi dcery a synové Ladislava Smoljaka, Zdeněk Svěrák, Josef Abrhám, Ivan Hlas a další přátelé a kolegové.

Jméno Ladislava Smoljaka bude již navždy spojeno s úsměvem, dobrou náladou a inteligentním humorem. Jaký ale byl a jaké byly jeho životní role?
Kolektiv autorů v čele s potomky Ladislava Smoljaka připravil tuto unikátní biografickou knihu mapující soukromý a profesní život herce, filmového a divadelního režiséra, spoluautora fenoménu Cimrman... Ve svých vzpomínkách popisují soužití, spolupráci, přátelství nebo jednoduše setkání s touto nezapomenutelnou osobností české filmové a divadelní scény. Publikaci doprovází množství fotografií, přičemž řada z nich je zveřejněna vůbec poprvé. Životní cesta Ladislava Smoljaka tak, jak ji čtenář doposud nepoznal. 
1.jpgAnotace:
Kniha vystihující Ladislava Smoljaka v jeho různých životních rolích.
Biografická zkratka od malého žáka, přes asistenta na Fakultě technické a jaderné fyziky, spolutvůrce fenoménu Cimrman, až po smělého námořního vlka na Slapech.
Redaktor - Učitel - Herec - Autor - Režisér - Stavitel - Hospodář - Zlepšovatel - Námořník - Táta - Děda - Kamarád - Občan.
205x240 mm, váz., 168 str., 399 Kč
Ukázka:
Smyšlená postava Járy Cimrmana se světovým vynálezcem a geniálním vizionářem samozřejmě nestala náhodou, ani z Božího rozmaru. Táta sám totiž jedince schopné něco nového vymyslet a případně i sestrojit vždy velmi obdivoval, nakonec sám takovým věčným zlepšovatelem a vynálezcem samoukem vždycky byl! Když si vzpomenu na naše společné hovory, většina z nich se točila kolem toho, jak něco (politiku, svět, kafemlýnek – cokoli!) vylepšit, přestavět, především pak změnit k lepšímu. Přitom nešlo o nic revolučního. Byl vynálezcem čapkovského rozměru všedního dne, navíc se to v něm snoubilo i s jeho mentalitou šetrného hospodáře. Nechtěl zásadní změny, chtěl, aby věci fungovaly lépe, rychleji a hlavně úsporněji. Akční rádius měl ale jinak v podstatě neomezený. Od představ, jak lépe a účinněji organizovat stavbu domu, až po hokejový „zlepšovák“ na proměňování přesilovek v souboji s ruskou sbornou. „Kdyby tenhle hráč zajel sem a ten druhý plnou rychlostí nenápadně na druhou stranu vedle branky…“ ukazoval nám prstem na rozmazané televizní obrazovce a přes naše skeptické výrazy okamžitě usoudil: „Musím to zavolat Hlinkovi!“… (kapitola Zlepšovatel, autor David Smoljak)
Slavnostní křest knihy „Tady všude byl… Ladislav Smoljak“ se uskuteční 15. dubna 2013 od 16 hodin v Paláci knih LUXOR (Václavské nám. 41, Praha 1 – 1. patro) za účasti dětí Ladislava Smoljaka: Kateřiny Smoljakové, Alžběty Smoljakové, Davida Smoljaka a Filipa Smoljaka a spoluautora knihy Zdeňka Svěráka.
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2200 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 21 mil. kusů výtisků. V roce 2012 Nakladatelství Fragment vydalo 191 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2012 bylo uskutečněno celkem 458 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2012 představil stále rostoucí slovenský Fragment 97 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×