Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šinkorová vyjela po novinářích

16. 9. 2011

dsc_0441.jpgDaniela Šinkorová se ukázala v pravém hereckém světle. Na představování kostýmů Muzikálu Naháči použila směrem k novinářům opravdu drsná slova. V převleku muže to snad ani nikoho nepřekvapilo. Daniela, jako hlavní představitelka Naháčů, odkryla svou ženskou roli Bereniky, ale i roli ryze drsnou a mužskou.

Herci i realizační tým multimediálního muzikálu Naháči měli tento týden opravdu napilno. Kromě náročné přípravy na nadcházející říjnovou premiéru si ve čtvrtek 25. srpna vyzkoušeli také roli modelů a modelek. V restauraci U Mušketýra totiž proběhlo slavnostní představení právě dokončených kostýmů.
Tak jako šaty dělají člověka, kostýmy zase dělají muzikál. To si Naháči moc dobře uvědomují, zejména pak Zuzana Mazáčová, návrhářka, která má všechny převleky Naháčů na svědomí. A protože se chtěli svými novými kostýmy náležitě pochlubit, uspořádali rovnou módní přehlídku.
„Příprava kostýmů pro Naháče byla opravdu zajímavá práce,“ přiznává Zuzana Mazáčová. „Přestože se jedná o současné oblečení, jde zároveň o divadelní kostým, to znamená, že kostýmy jsou mírně řečeno přehnané, ze současnosti pouze čerpají inspiraci. Měly by zůstat svébytnými objekty stejně tak jako naše postavy – fakta smíchaná s fikcí a fantazií autorů“ dodává návrhářka.
Každá postava muzikálu má zároveň svou vlastní barvu, která v provedení kostýmu dominuje a vyjadřuje některé hlavní charakteristiky postav. Nejnáročnější po kostýmové stránce byla postava Bereniky. Ta nejen že má na rozdíl od ostatních postav hned dva kostýmy, ale zároveň jsou oba tyto kostýmy celé šité na míru a není na nich žádná část dokupovaná nebo pouze upravovaná.
 „Návrhářka a scénografka Zuzana Mazáčová se nechala inspirovat charaktery jednotlivých postav, o kterých jsem jí barvitě vyprávěl,“ uvádí autor muzikálu, Slávek Boura. „Knihu Zuzana nečetla, zato si důkladně pročetla scénář, a tak, obzvláště při předtáčkách, jsem se sám divil, co všechno jsem si vymyslel a co všechno musí Zuzana respektovat, sehnat, ušít a vůbec vytvořit, aby dostála představám šíleného autora.“
Kromě herců z masa a kostí budeme na jevišti moci spatřit ještě další účinkující. Ve virtuální podobě se zde setkáme například s Marilyn Monroe, Elvisem Presleym a dalšími zajímavými osobnostmi. Ti na sebe navíc budou brát podobu diváků, kteří svůj obličej zašlou prostřednictvím internetové stránky www.nahaci.profi.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×