Jdi na obsah Jdi na menu
 


Romana Jákl Vítková je po bezbolestné operaci křečových žil

bez-nazvu.png

Romana Jákl Vítová se po dvou porodech rozhodla pro operaci křečových žil, kterou už nějakou dobu odkládala. Vybrala si kliniku plastické chirurgie Perfect Clinic, kde absolvovala moderní miniinvazivní metodu. Při zákroku jí byly během půlhodinky na sále odstraněny postižené žilní úseky, vše při vědomí, bez bolesti a bez náročné rekonvalescence.
„Mám malé děti a nemůžu si dovolit dlouhou rekonvalescenci. Nehledě na to, že už se z toho postupně stává kromě zdravotního i vizuální problém, takže mě v tom popohnaly i nabídky na focení. Když jsem se dozvěděla o moderní a rychlé metodě, kterou u nás nabízí jen málo pracovišť, mezi nimi Perfect Clinic, neváhala jsem,“ říká i po dvou porodech stále velmi štíhlá manželka producenta Petra Jákla .
„Na myšlenku zařadit cévní operace křečových žil do nabídky kliniky plastické chirurgie nás přivedli sami klienti,“ vysvětluje vedoucí lékař Perfect Clinic, plastický chirurg Roman Kufa a dodává: „Ačkoliv jsou křečové žíly velkou zdravotní komplikací, vadí zpočátku především kosmeticky, a proto se na nás mnoho našich klientů obracelo s prosbou o jejich odstranění.“

bez-nazvusdfs.png

Proč je dobré přijít včas?
„Věděla jsem, že mě křečové žíly nejspíš v životě potrápí, protože jimi trpěly už moje maminka i babička,“ říká Romana a dodává, že první příznaky ale nerozpoznala. „Třeba na dovolené v Thajsku mi před pár lety nohy otekly tak, že jsem čekala, kdy mi praskne kůže,“ popisuje své pocity, které tenkrát přičítala špatné funkci lymfatického systému. „Těžké nebo neklidné nohy či napětí v nich už mohou signalizovat nultý stupeň tohoto onemocnění, jehož řešení není radno odkládat, protože se jedná o progresivní chorobu, kdy se stav bez léčby časem zhoršuje,“ varuje cévní chirurg Petr Štiegler z Perfect Clinic. 

bez-nazvufds.png

„Už někdy před šesti lety jsem registrovala první vizuální změny, ale říkala jsem si, že ještě počkám. Po porodech se to podle očekávání ještě zhoršilo a téměř každý večer se přidal i pocit těžkých nohou,“ vypočítává Romana důvody pro operaci. Doktor Štiegler vidí těhotenství jako jeden z největších urychlovačů zhoršení stavu nemoci. Vlivem hormonálních změn dochází k rozšiřování žil a mechanický přetlak vznikající v malé pánvi může vést k nárůstu žilního tlaku v dolních končetinách. Proto odborník doporučuje nechat si křečové žíly ošetřit rozhodně již před těhotenstvím. „Kdybych to věděla, neváhám ani minutu a jdu hned. Takže ať už jste čerstvé nebo budoucí maminky, nečekejte u prvních příznaků na zlepšení, protože lepší už to nebude,“ vtipkovala Romana těsně před zákrokem v Perfect Clinic.
Co Romanu čekalo? Ambulatorní háčková flebektomie.
Rozvernou náladu neztrácela Romana Jákl Vítová ani na operačním stole, kde ji cévní chirurg Štiegler z Perfect Clinic postupně vpichoval mikrojehličkami lokání anestetikum do podkoží. V momentě kdy lékař miniaturním nástrojem podobným háčku vytahoval postižený úsek, dožadovala se Romana své žíly a ráda by ji prozkoumala. Bohužel je to infekční materiál, který není vhodným suvenýrem. Jakmile byla jedna noha hotova, oblékla si Romana po půl hodince na sále, kterou prodebatovala s lékařem, kompresivní punčochu, sloužící k prevenci otoků a trombózy, a odešla po svých domů. Za dva týdny, až odloží punčochu, čeká ji zákrok na druhé noze. „Nemám nejmenší špatnou vzpomínku na zákrok. Naopak. Všechno je rychlé, bezbolestné a navíc nemáte žádné omezení v běžné činnosti. Pan doktor patří k nejlepším ve svém oboru a hlavně je to příjemný člověk. Celou dobu jsme si povídali. Zvládal se mnou i vtipkovat, takže to nakonec vypadalo, že jsem si přišla na operační stůl odpočinout. A upřímně řečeno jsem se tak i cítila. Veškerý personál i prostředí kliniky mě nadchly natolik, že se už těším na další operaci. Jenom nevím, co budu dělat, až mě tady úspěšně „zrepasují,“ nejspíš sem budu jezdit na dovolenou“ směje se moderátorka a maminka dvou krásných holčiček, kterou ve společnosti příliš nepotkáte. Svůj čas dává hlavně svým dětem Sofince (4) a Elince (11 měsíců) „Čistota dětí je nádherná. Jsou to mistři učitelé nejenom v lehkosti a radosti bytí,“ konstatuje spokojená maminka. 
O Ambulatorní háčkové flebektomii
Jde o moderní miniinvazivní zákrok, při kterém se z malých mikroskopických nářezů mechanicky odstraní postižené žilní úseky. Na rozdíl od starších chirurgických postupů, nemůže tady dojít k poškození okolních struktur, jako jsou nervy, vazivová tkáň nebo lymfatické cévy, protože se ošetřuje jen kritické místo a nic se neprovádí naslepo. 
O Perfect Clinic
Klinika plastické a estetické chirurgie Perfect Clinic byla otevřena v Praze 5 přesně před dvěma lety, v lednu roku 2010. Skvělý tým plastických chirurgů pod vedením Romana Kufy a Zdeňka Prose zde provádí širokou škálu estetických i plastických operací včetně výkonu rekonstrukce prsů po ablaci. Klienti Perfect Clinic mohou očekávat nejmodernější vybavení, maximální komfort a bezpečí a také precizní a vysoce odborné výkony nejen lékařů, ale celého personálu. Součástí kliniky je dospávací intermediální pokoj s plným monitoringem základních životních funkcí a také další pokoje jsou vybaveny mobilní monitorovací technikou. Nechybí nepřetržitý dohled zdravotního personálu včetně pohotovostního lékaře, což u konkurence není vůbec běžné. Perfect Clinic zaměstnává vlastní tým anesteziologů. Loni v září otevřela tato klinika plastické chirurgie svou pobočku také v Liberci.
Více informací na www.perfectclinic.cz. Informace také na http://www.facebook.com/plastickaoperace
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zajímavost

(Petra, 17. 3. 2013 17:14)

Čest práci. Nedávno vznikla novinka z oblasti online výdělků, skvělé na jaro, když je hodinka, dvě času. Pro mě to je skvělá možnost výdělku a fakt mě to nadchlo :-) Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu :) A tohle všechno znám z www.CervenaCerna.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×