Jdi na obsah Jdi na menu
 


Produktová nabídka ŠkoFINu od 1. 1. 2011 - Finanční leasing zůstává v nabídce

11. 1. 2011

skofin_skoda-finance.jpg

Finanční společnost ŠkoFIN zachová i nadále kompletní portfolio svých produktů a služeb včetně finančního leasingu pro fyzické osoby. Převážná většina zájemců o financování nového či ojetého vozu z řad fyzických osob využívá úvěr, kde se okamžitě stává jeho vlastníkem. V souvislosti s novelou zákona o spotřebitelském úvěru nespatřuje ŠkoFIN žádné zásadní důvody k vyřazení tohoto produktu ze své nabídky.
 
Novela tohoto zákona, která vstoupila v platnost 1. ledna 2011, s sebou přináší mnohá pozitiva. Výrazně přispívá k větší informovanosti klientů o finančních službách a společnostech, které je poskytují, což povede u určité části zájemců o financování automobilu ke zvýšení jejich důvěry a k dalšímu oživení automobilového trhu.
 
Finanční společnost ŠkoFIN veškeré požadavky nového zákona respektuje, plní a celkově považuje přijetí zákona za pozitivní. Některé nové normy a pravidla aplikovala ještě před vstupem zákona v platnost (např. uvádění RPSN pro všechny zákaznické skupiny apod.).
 
Součástí novely zákona, která výrazně přispívá k ochraně spotřebitele, je také možnost do čtrnácti dnů odstoupit od smlouvy. Ačkoli toto opatření nepovažuje ŠkoFIN pro oblast finančního leasingu – na rozdíl od úvěru – za vhodné, není to důvod pro omezení produktové nabídky. ŠkoFIN bude samozřejmě v tomto i v jiných případech předčasného ukončení smlouvy postupovat plně v souladu se zákonem a obchodními podmínkami. Nicméně jako člen České leasingové a finanční asociace bude podporovat případné úpravy tohoto zákona, které přinese praxe, a také to, aby tento zákon platil primárně pro spotřebitelské úvěry tak, jak je obvyklé v zemích Evropské unie.
 
Společnost ŠkoFIN financuje v současné době více jak 80 % vozů prostřednictvím úvěru či operativního leasingu, přesto bude i nadále svým koncovým zákazníkům – fyzickým osobám – finanční leasing poskytovat. Toto rozhodnutí je plně v souladu s hodnotami a strategií společnosti ŠkoFIN – vždy nabízet kompletní a prozákaznicky orientované služby.
 
Vedoucí marketingového oddělení Ing. Jan Kloud rozhodnutí ŠkoFINu komentuje: „I když novela zákona o poskytování spotřebitelských úvěrů přinesla pro oblast finančního leasingu poměrně nejasná ustanovení, ŠkoFIN s vyřazením leasingu pro fyzické osoby nepočítá, ačkoli má dnes finanční leasing vůči úvěru v našem portfoliu málo významné zastoupení. Naprostá většina našich zákazníků volí úvěr či operativní leasing. Nadále chceme nabízet kompletní portfolio finančních produktů, a nechtěli bychom tak poškodit a omezit ve výběru část našich zákazníků, kteří k financování vozu přistupují zodpovědně.“
 
 
ŠkoFIN patří k největším finančním společnostem na českém trhu a specializuje se na podporu prodeje značek Škoda, Volkswagen, Seat, Audi a koncernové ojeté vozy. Nabízí produkty v oblasti leasingu, úvěru i pojištění jak soukromým osobám, tak podnikatelům. Již od svého založení v roce 1992 přináší svým zákazníkům řešení šitá na míru v oblasti finančních služeb.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×