Jdi na obsah Jdi na menu
 


Percy Jackson zamíří podruhé na filmové plátno!

Fanoušci Percyho Jacksona se mohou těšit na filmové zpracování druhého dílu. Téměř tři roky po uvedení prvního dílu s názvem Percy Jackson – Zloděj blesku se objevila informace o premiéře filmu Percy Jackson – Sea of Monsters (knižní předloha vyšla česky pod názvem Percy Jackson – Moře nestvůr). Americká premiéra je naplánována na 16. srpna 2013. Ve stejnou dobu by se mohli dočkat také čeští diváci.

 
Příběh Percyho, kluka s nadpřirozenými schopnostmi, znají miliony čtenářů po celém světě. Poločlověk, polobůh, kterému koluje v žilách krev boha Poseidona, to ve světě obyčejných smrtelníků nemá jednoduché. Neustále bojuje s problémy ve škole, kolem něho z ničeho nic ožívají mytologické bytosti a úkoly bohů z Olympu jsou velmi náročné. Percy a jeho přátelé se často ocitají ve velkém nebezpečí.
 
První film s názvem Percy Jackson – Zloděj blesku byl uveden do českých kin v únoru 2010. Jeho předlohou se stal stejnojmenný titul z bestsellerové pentalogie, jejímž autorem je americký spisovatel Rick Riordan. Série se setkala s obrovským ohlasem čtenářů a jednotlivé díly edice se po dlouhou dobu držely na předních příčkách žebříčků.
 
V knižní podobě si čeští čtenáři již mohli přečíst všech pět dílů – ten závěrečný vydalo Nakladatelství Fragment pod názvem Percy Jackson – Poslední z bohů v září 2011. Doposud bylo prodáno téměř 37 000 výtisků všech titulů z edice. Příběhy z Percyho světa aktuálně pokračují v další Riordanově sérii Bohové Olympu.
 
Rolí hlavních představitelů se ve filmovém pokračování Percy Jackson – Sea of Monsters znovu ujali Logan Lerman (Percy), Alexandra Daddario (Annabeth), Brandon T. Jackson (Grover) a Sean Bean (Zeus). Z nových jmen, která se mezi herci objeví, stojí za zmínku např. Nathan Fillion (Hermés) a Stanley Tucci (Dionýsos). Film vzniká pod vedením německého režiséra Thora Freudenthala (Hotel pro psy, Deník slabocha). Natáčení proběhlo ve Vancouveru a New Orleans.
 
 
Fantasy série Percy Jackson:
 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

 
                    
Více informací o knihách, autorovi a filmovém zpracování na www.percy-jackson.cz!
 
 
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 130 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2 000 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 20 mil. kusů výtisků. V roce 2011 Nakladatelství Fragment vydalo 179 knižních novinek a podobně tomu bude i v letošním roce. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2011 bylo uskutečněno celkem 437 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2011 představil stále rostoucí slovenský Fragment 119 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×