Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrňte se „déčkem“ a zážitky proti depresím

18. 8. 2011

I když poslední dobou slyšíme ze všech stran, že pobyt na sluníčku není zdravý, opak je pravdou. Samozřejmě v rozumné míře. Sluneční paprsky totiž dodávají tělu vitamín D. Ten je nezbytný pro správné využití vápníku v těle, je jedním ze základních stavebních kamenů naší imunity, ale také výrazným spouštěčem dobré nálady. Nezapomeňte ho proto načerpat na zimní období, kdy bývá jeho přísun omezený. Není třeba se kvůli tomu vydávat do dalekých končit. Spoustu krásných míst ukrývá i naše země. Na jednodenní nebo víkendový výlet nemusíte ani složitě přemýšlet nad výbavou. Chce to něco pohodlného, účelného a zároveň trendy. nepojmenovany-1.jpg

Pro ženu:
Kombinace sportovně-elegantního trika Fleur CO AM S/S Tee Women's (Salewa, 949 Kč), tříčtvrtečních kalhot Erngata Dry Pant Women's (Salewa, 1 690 Kč) a prodyšných bot Epic Cabrio (Salomon, 2 390 Kč) zaručuje, že se budete na každém výletě cítit příjemně, pohodlně, ale zároveň i hezky žensky.
Pro muže:
Košile Triumph Dry AM S/S Shirt (Salewa, 1 290 Kč) doplněná o kalhoty Cairo 5C Dry 3/4 Pant (Salewa, 1 590 Kč) zachovává styl. Hodí se do kempu, do lesa i na zámek. Pohodlí nabízí kožené boty sandálovitého typu Omnium Leather (Teva®, 2 790 Kč). Vybavení i na vícedenní výlet pobere batoh Quantum 70+10 (Deuter, 4 390 Kč).
Nyní můžete navíc v HUDYsportu využít sezónní slevy až 60%, které potrvají minimálně do konce srpna!
Tip na výlet:
Žleby na Kutnohorsku

nepojmenovany-2.jpgRomantický zámek tvoří výraznou dominantu obce Žleby. Původně zde stál gotický hrad na skalním ostrohu nad řekou Doubravou. Po přestavbách v 17., 18. a v 2. pol. 19. století dostal negotickou podobu. Poblíž zámku je obora s chovnou stanicí bílých jelenů. Návštěvníci se zde setkají i s jinými druhy zvěře a dravými ptáky. Na náměstí se nachází novogotická radnice a proti ní dřevěná zvonice. 2. července zde byl navíc zpřístupněn II. prohlídkový okruh, procházející rekonstruovanými interiéry západního křídla zámku, Velké věže a hospodářské budovy v předzámčí. Ve vzdálenějším okolí zámku můžete navštívit královské město Čáslav (cca 7 km), památku UNESCO Kutnou Horu(cca 25 km), zámek Kačina (cca 22 km), zámek Slatiňany (cca 30 km), skanzen lidové architektury Vysočina - Veselý kopec (cca 30 km) nebo zříceninu hradu Lichnice (cca 15 km). Vykoupat se můžete v přehradě Seč (cca 16 km).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×