Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový obchod na pražské Letné nabízí sportovní dioptrické brýle

V pořadí již druhý obchod otevřela loni před koncem roku v české metropoli společnost SportOptik, která se specializuje na dioptrické brýle určené pro sport. Prodejna na pražské Letné nabízí širokou škálu sportovních brýlí od renomovaných světových výrobců Adidas, Bollé, Nike, Oakley, Performer,0.jpg Rudy Project. Samozřejmostí je podrobné testování zraku očními optiky a optometristy a také poradenství, jaké brýle jsou vhodné pro ten který sport.

„Asi nejvíce univerzální jsou samozabarvovací skla, vhodná například pro jízdu na kole, na in-line bruslích a pro další sporty, které provozujete v různých prostředích a za různého počasí. Naopak například tenisté, florbalisté, kteří často hrají v halách, potřebují skla čirá. Polarizační skla zase eliminují odlesky od vodorovné plochy jako je voda či sníh. Vhodné jsou tedy jednak pro lyžaře, ale také milovníky vodních sportů,“ popisuje oční optik a optometrista Jan Mareček.
1.jpgObchod nejčastěji vyhledávají muži zhruba ve věku mezi 35 a 60 let. Ovšem také děti tvoří stále početnější skupinu klientů a pochopitelně i sportovně zaměřené ženy. Optometristé klientům měří zrak a rovnováhu očí, prostorové vidění, kontrastní citlivost a barvocit. Testování probíhá na nejmodernější jednotce s polarizovaným LCD optotypem.
SportOptik zhotovuje brýle na míru zhruba během 2-3 týdnů, pro výrobu skel využívá nejčastěji vysoce pevný a trvanlivý materiál Trivex. Obvyklá cena sportovních brýlí se pohybuje mezi 5000 až 10000 Kč. Společnost svým rozsahem a zaměřením nemá na českém trhu konkurenci.
O prodejnách SportOptik
Společnost SportOptik vznikla v roce 2009, kdy otevřela svůj první obchod v pražských Nuslích. Druhý pak o čtyři roky později, loni v listopadu na Letné. Zákazníci si zde mohou vybrat kontaktní čočky či klasické sportovní brýle, ovšem obchody se převážně specializují na dříve v České republice nedostatkové zboží, sportovní dioptrické brýle.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×