Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noc v oblacích? Navštivte Lomnický štít!

lanovka.jpg

Plánujete cestu do Vysokých Tater a rádi byste si odvezli opravdu originální zážitek? Vydejte se na druhý nejvyšší vrchol těchto nejmenších velehor světa - Lomnický štít. Navštivte místo, kde se točil dnes již legendární film Anděl na horách, vychutnejte si neopakovatelné výhledy na okolní hřebeny a podhůří a prožijte noc v oblacích.

Na Lomnický štít se dostanete z údolní stanice v Tatranské Lomnici, odkud vede čtyřmístná kabinková lanovka do mezistanice Start. Z té nasednete na novou moderní 15-místnou gondolu na Skalnaté pleso, které je zároveň přestupní stanicí k Lomnickému štítu. Na ten vás vyveze až unikátní visutá červená lanovka, která překonává převýšení 855 metrů. Jízda trvá 8,5 minuty. Lanovka je schopná přepravit za hodinu padesát osob a jedna kabinka pojme najednou patnáct lidí a řidiče. Na Lomnickém štítu můžete strávit jen padesát minut.

Vychutnejte si kávu v nadmořské výšce 2 634 metrů

Na Lomnickém štítu určitě navštivte zdejší kavárnu Dedo. Ke kávě či vašemu jinému oblíbenému nápoji vám tu naservírují i nezapomenutelné panoramatické výhledy a neobyčejnou atmosféru. Při západu slunce si můžete dát lahodnou večeři nebo pozorovat hvězdy.

 

lomnicky-stit-panorama.jpg

 

Nejvýše položená botanická zahrada v Evropě

Lomnický štít nabízí kromě překrásných výhledů i různorodé druhy rostlin. Na samotném vrcholku bylo dosud zaznamenáno více než sto druhů lišejníků, čtyřicet mechorostů a jeden kapraďorost. Z kvetoucích rostlin zdobí vrchol 34 druhů.

Noc na Lomnickém štítu

Prožijte s partnerem či přáteli noc v nejvýše položeném apartmánu ve střední Evropě. Těšit se můžete na vřelé přijetí, chutnou večeři či pozorování hvězd dalekohledem. Po východu slunce vás pak čeká snídaně na Skalnatém plesu. Noc na Lomnickém štítu vás vyjde na 549 euro za apartmán pro 1 až 4 osoby. V ceně jsou jízdenky z Tatranské lomnické na Lomnický štít a zpět, welcome drink, čtyřchodová večeře i snídaně.

 

apartman.jpg

 

Více informací naleznete na www.vt.sk

 

Společnost Tatry mountain resorts, as (TMR) je top subjektem v oblasti cestovního ruchu ve Střední a Východní Evropě, který vlastní a provozuje atraktivní horská střediska a hotely. V Nízkých Tatrách TMR vlastní a provozuje středisko Jasná Nízké Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkem Aquaparku Tatralandia. Jde o největší slovenský aquapark s celoročním provozem, který nabízí kromě vodní zábavy i Tropical Paradise - speciální tropickou halu s mořskou vodou i zábavu ve Fun Parku a ubytování v bungalovech a apartmánech Holiday Village Tatralandia. Ve Vysokých Tatrách TMR vlastní a provozuje středisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, které TMR spoluprovozuje. Ve Vysokých Tatrách TMR také vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR také vlastní 19% ve společnosti Melida, as, která si pronajímá a provozuje středisko Špindlerův Mlýn v České republice. V Polsku TMR vlastní středisko Szczyrk. TMR také vlastní a pronajímá třetím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski & Fun Záhradky a Bungalovy. Do konce roku 2014 se proinvestovalo do rozvoje a modernizace středisek TMR téměř 200 mil. EUR. Akcie TMR jsou obchodovány na třech evropských burzách v Bratislavě, Praze a ve Varšavě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×