Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neoblíbenější americké sladkosti

27. 9. 2013

Amerika je ráj pro mlsné jazýčky a nejoblíbenější sladkosti po celém světě často pocházejí právě z Ameriky. Z pečených sladkých pokrmů je neznámější americký jablečný koláč, ale do popředí se dostávají čím dál více i roztomilé mini dortíky cupcaky. Pokud si chcete sami vyzkoušet upéct tyto vynikající dortíky, můžete se nechat inspirovat nejšpičkovějšími cupcakovými cukráři z pořadu Košíčkové války (aktuální vysílá TV Paprika). Pojďme se podívat na top americké sladké klasiky.   

 

1.jpg

 

2.jpgJablečný koláč se už pekl i dávno předtím, než Evropané kolonizovali Ameriku, avšak právě v USA se stal nesmírně populárním, až se z něj stal americký národní symbol. Američané mají dokonce i rčení „je americký jako jablečný koláč“ a tento koláč je často i využíván při podněcování americké hrdosti. Hospodyňky si svůj často zděděný recept na jablečný koláč pečlivě střeží.
3.jpgNa paty mu v oblíbenosti v posledních letech šlapou mini dortíky cupcakes, které zachvátily celý svět. Roztomilé malinkaté dortíky zdobené krémem nebo polevou jsou úžasně barevné a fotogenní, že je všichni touží mít na svých slavnostních příležitostech. Navíc jsou chuťové rozmanité, a tak si vybere každý. Ač se první recept na cupcake objevil už koncem 19. století, první specializované cupcake cukrářství Sprikles Cupcakes se otevřelo až v roce 2005 v Beverly Hills. Jeho majitelka Candace Nelson si od té doby stačila rozšířit své cupcake impérium o dalších 11 poboček po celých USA a stala i porotkyní světoznámé soutěže právě ve výrobě cupcakeů s název Košíčkové války (u nás vysílá TV Paprika).

4.jpgReese's Peanut Butter Cups jsou malé čokoládové košíčky plněné v Americe všudypřítomným burákovým máslem. Tato přeslazená pochoutka se zatím u nás běžně neprodává, avšak v Americe mu patří v žebříčku oblíbenosti sladkostí jedna z předních příček. A protože mají Američané rádi vše super size, firma zavedla postupně i větší verze těchto košíčků.
5.jpgIkonické žvýkací bonbóny Tootsie Roll se vyrábějí už roku 1896 a dodnes se těší obrovské popularitě. Dokonce byly Americkou židovskou ortodoxní unií označené za košer potravinu, tedy potravinu, která je vhodná a povolená pro Židy. S Tootsie Roll se pojí i zajímavá historka, kdy během Korejské války americkým vojákům došly náboje do minometů. Po dlouhém čekání konečně dostaly zásoby, ale místo nábojů na ně čekaly stovky beden těchto sladkostí. Zásobovací specialista totiž nevěděl, že Tootsi Roll bylo kódové označení pro minomety a místo nich objednal skutečné bonbóny.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×