Jdi na obsah Jdi na menu
 


Několik senzací okolo Muzikálu Naháči

22. 9. 2011

Muzikál Naháči finišuje k premiéře 4. 10. 2011, herci již mají nazkoušené role, umí tancovat, zpívat a své role si dokonce nosí i mimo stěny divadla. O hlavních protagonistech se začalo spekulovat. Přinášíme vám odpovědi.

Chtěla autorka hudby muzikálu Naháči zabít Jarka Šimka?
Jedním z hlavních témat tohoto setkání bylo zdraví hudebního producenta Jarka Šimka, o kterém se spekulovalo, že měl v pátek na zkoušce Naháčů v GOJA Music Hall mozkovou mrtvici. A zatímco se na jevišti zkoušelo, Boura s produkční Dolanovou se tiše o Šimka postarali, kterému zatím začala ochrnovat pravá strana těla.
„Záchranná služba byla na místě do tří minut a konstatovali přetíženost organismu“, tvrdí Boura, ale zákulisím se šušká, že obrovské nároky autorky hudby, americké zpěvačky a skladatelky, jsou tak obrovské, že tlak nároků Sary Bigelow Šimek prostě neunesl.

yas08814_zmena-velikosti.jpg

„Jarek je perfekcionalista a přes den točil s umělci a v noci míchal vokály do hudby, neustále zlepšovat aranže a dobře tři týdny pořádně nejedl a nespal“, tvrdí Boura, „ale Jarka ještě ten den po vyšetření v nemocnici Na Františku pustili a dnes už je Jarkovi dobře“, doplňuje Boura.
Stíhá zkoušení muzikálu Naháči katastrofa za katastrofou?
Náš zdroj ale tvrdí, že kolaps Jarka Šimka není jedinou pohromou při zkoušení muzikálu Naháči. Zpěvačka Tereza Aster Vágnerová (hraje v muzikálu roli Marušky) měla autonehodu, ze které sice vyvázla jen škrábancem, ale i s mírným psychickým otřesem. Ztratil se Michal Hudček (hraje v muzikálu roli Bobeše) a dlouho nebyl k nalezení. Petr Dopita, který hraje roli Panadsc_0464.jpg Prokopce, zase zcela ztratil hlas a Martin Maxa (v muzikále hraje roli Dr.Páska) má po náročných choreografiích problémy se zády.
Boura slibuje revoluci, ale je na ni český divák připraven?
Autor muzikálu Naháči Slávek Boura slibuje revoluci v nejen divadelní formě, ale i technologické, zůstane jen u slibů?
„Ale divák v divadle i na internetu se má opravdu na co těšit“, směje se Boura a dodává: „dokážeme tímto dílem překročit hranici reality a virtuality, divák si může v muzikálu zahrát po boku žijících i nežijících světových hvězd, aniž by se zvedl od svého monitoru doma. Divák pošle svou tvář a my poskytneme tělo, speciální software to smontuje dohromady a divák už je ve hře!“.
Už se proslýchá, že hudba je skutečně na české poměry skvělá a muzikál je plný kontrastních emocí. Ale dokáže si divák najít cestu do divadla a ještě k tomu do virtuálního hlediště, o kterém se tvrdí, že je první na světě?
„Divák v divadelním hledišti si rychle zvykne, že se vlastně dívá na živé natáčení, podobně jako kdyby přihlížel televiznímu pořadu, i když 14 kamer v reálném čase budou přenášet muzikál ze 14 úhlů pohledu, a divák na internetu bude mít možnost, po zaplacení sms vstupenky vidět režijní střih a zároveň si oněch 14 netových kamer střihat sám a tedy i sám rozhodovat, co v daném okamžiku chce vidět“, tvrdí se zápalem Boura. 
Maxa nadává Šinkorové, Šinkorová je sprostá na Maxu
Že je Šinkorová žárlivá, panovačná, náladová proradná, ufňukaná, hašteřivá a štěbetavá? Šinkorová si to nenechává líbit a kontruje, že je Maxa ješitný, arogantní, agresivní, pokrytecký a sexistický.

„Ale to jste vytrhli z kontextu“, směje se Boura a dodává: „příběh muzikálu v mnoha bodech kopíruje naše představy o druhém pohlaví. Co se stane, když se na chvíli prohodí a ženy se stanou muži a muži ženami. Vždyť příběh Naháčů je o maskách, které všichni máme navenek i uvnitř, je to kontroverzní příběh o nevyřčených emocích a lásce…však ty obrovské emoce ucítíte ať už v divadle, a nebo ve virtuálním hledišti na našich stránkách www.nahaci.profi.cz a nezapomeňte, že se hraje pouze 30 představení od 4.října do 27.října a kdo neuvidí, neuvěří, že se nám povedlo světové dílo“, chlubí se při pozvánce na muzikál Naháči Boura. No tak uvidíme, zda nás tady zase někdo tahá za nos anebo se potvrdí Bourova slova. V každém případě nás diváky čeká fenomenální zážitek.

www.nahaci.profi.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×