Jdi na obsah Jdi na menu
 


MAGICKÝ SVĚT HARRYHO POTTERA ZNOVU OŽÍVÁ

1.jpg

26. června uplyne dvacet let od vydání první knihy o Harrym Potterovi v Anglii. Nakladatelství Albatros připravilo jako narozeninový dort svým čtenářům nové vydání všech sedmi knih o čarodějnickém učni. Čtenáři se mohou těšit na nádherné obálky s ilustracemi Jonnyho Duddla a větší formát. První díl Harry Potter a Kámen mudrců vychází dnes 5. června.

 

Knihy o Harrym Potterovi se dnes už řadí mezi klasiku literatury pro děti a mládež, jeho příběhy milují také dospělí. Zájem čtenářů o kouzelnický svět J.K. Rowlingové již dvě dekády nepolevuje. Dokládají to i vysoké prodeje osmého příběhu ze světa Harryho Pottera, scénáře Harry Potter a prokleté dítě. Kniha vyšla v září loňského roku a okamžitě po vydání se stala bestsellerem, do konce roku se pak přehoupla přes magických 100.000 prodaných výtisků. Letos v květnu ji Knihou roku 2016 zvolili uživatelé serveru Databáze knih a titul se stal také Českým bestsellerem roku 2016 v kategorii dětská překladová literatura. Neutuchající popularitu Harryho Pottera potvrdila také vysoká účast hráčů i diváků na famfrpálovém turnaji, který Albatros v květnu uspořádal v rámci veletrhu Svět knihy 2017.

 

V květnu se fanoušci Harryho Pottera kochali také reedicí původních bradavických učebnic Famrfpál v průběhu věků, Bajky barda Beedlyho a Fantastická zvířata. Ty vyšly s novými ilustracemi, v případě Fantastických zvířat pak přibylo 6 nových kouzelných tvorů a předmluva samotného autora Mloka Scamandera, která v původním vydání není. Od června pak Albatros začíná s průběžným vydáváním celé původní sedmidílné sérii v novém provedení. Během celého roku vycházejí také další tituly s tematikou kouzelnického světa J.K. Rowlingové.

 

 „Svět Harryho Pottera je zkrátka fenomén. Vždyť jenom v Česku se prodalo již téměř 2 milionu kusů knih ze série! Nové vydání s obálkami Jonnyho Duddla je dárkem všem fanouškům, zároveň věříme, že k potterovské sérii přiláká nové čtenáře. To platí také o reedici bradavických učebnic. Prodeje původních knih se vyšplhaly ke 40.000 a věříme, že i nová ilustrovaná vydání zaujmou tisíce čtenářů,“ říká Josef Žák, obchodní a marketingový ředitel Albatros Media.

 

Původní série o Harrym Potterovi vycházela mezi lety 1997 a 2007 a po celém světě se jí prodalo přes 450 milionů výtisků v 79 jazycích, nemluvě o osmi úspěšných velkofilmech, které byly podle ní natočeny. J. K. Rowlingová nyní na úspěch svého kouzelnického světa navázala scénářem a filmem Fantastická zvířata a kde je najít.

 

NakladatelstvÍ ALBATROS je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů. V portfoliu nakladatelství najdete leporela, poezii, pohádky, knížky pro začínající čtenáře, literaturu populárně-naučnou a vzdělávací i fantasy, detektivní příběhy a komiksy. 

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

All internet will be CRASHED with XEvil!?

(Mashaovess, 12. 12. 2017 22:28)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×