Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto v Nízkých Tatrách? Zábava, sport i dokonalý odpočinek pro celou rodinu

tatry-na-kole.jpg

Plánujete s dětmi dovolenou na Slovensku? Zamiřte do hor. Nízké Tatry jsou opravdovým rájem, ve kterém naleznete vše, co si od nezapomenutelných prázdnin slibujete. Vybrat si můžete z hotelů zaměřených na Feng Shui, wellness nebo zábavu  pro děti. Těšte se na báječné jídlo pod hvězdami, široké spektrum atrakcí nebo originální aquaparky.

Chopok - kopec letních výletů

Nízké Tatry svou nádhernou přírodou přímo vybízejí k turistice a trekingu. Naleznete tu trasy různých obtížností, od náročných až po ty, které jsou určeny pro rodiny s dětmi a začátečníky. Pokud se na horách necítíte jako doma, můžete využít i služeb horských průvodců. K dispozici jsou jednodenní lehčí túry i ty vícedenní. Mezi nejoblíbenější cíle patří vrcholy Ďumbier a Chopok, které jsou jedinečné svým nádherným výhledem na štíty Západních a Vysokých Tater. Pobyt si můžete zpříjemnit také člunkováním na vodní hladině jezírka v Jasné a kochat se pohledem na Chopok. K dispozici jsou i vodní kola nebo terénní horské káry, se kterými můžete brázdit zdejší sjezdovky.

 

jasna.jpg

 

Bike World Jasná

Milujete jízdu na kole a rádi vyhledáváte nové trasy? Tatry cyklistům nabízejí příjemnou projížďku v údolích i náročnější terény. Nenechte si ujít ani nejvýše položený park Rocky Mountain Bike World pod Chopkem. Na své si tu přijdou zkušení jezdci i rodiny s dětmi. Novinkou letošního léta je dětská zóna Kids Bike Zone v lokalitě Záhradky, kde jsou všechny překážky přizpůsobeny malému cyklistovi tak, aby je zvládl i na tříkolce nebo odrážedle. Bike World poskytuje 17 km tratí v nadmořské výšce od 1 342 metrů s převýšením až 970 metrů.

Drakopark i obří trampolína pro děti

Hledáte na Slovensku opravdu originální zábavu pro své ratolesti? Vezměte je třeba do Drakoparku na Chopku, kde se mohou jako malí badatelé vydat po stopách draka Demiána. Přichystána je řada atrakcí. Nechybí tu originální dřevěné houpačky, tobogány, dětská knihovna, nafukovací hrad, tatranské sochy zvířátek, horolezecká stěna, překážková dráha i třímetrová socha draka Demiána. Zábavou pro malé i velké je také bungee trampolína.

Největší aqua fun park ve Střední Evropě a termální lázně

Osvěžte se během léta v největším celoročním areálu vodní zábavy na Slovensku, Čechách i Polsku - v Tatralandii. K dispozici tu je 14 bazénů s mořskou, termální i čirou vodou, 26 tobogánů a skluzavek, spousta atrakcí ve Fun parku i celodenní program. Novinkou letošního roku je pak Surfovací vlna pro milovníky adrenalinu, dětský hrad i autodrom. Blahodárné prameny s geotermální vodou pak můžete otestovat v Gino Paradise Bešeňová. Prameny působí blahodárně na pohybové i dýchací ústrojí, působí i proti vráskám. Děti si tu užijí v divoké řece, na tobogánech, v bazénu s bublinami. Rodiče mohou vyzkoušet potápění nebo originální wellness centrum.

 

gino-paradise-besenova.jpg

 

Tři Studničky i Srdiečko pro rodiny s dětmi

Hledáte originální ubytování? Pokud si od dovolené slibujete dokonalý odpočinek a relax, navštivte luxusní wellness hotel Tři Studničky. Zdejší všudypřítomná pozitivní energie a pohoda vás nepochybně osloví. Vyzkoušet můžete široké spektrum wellness procedur nebo  Feng Shui rituály. Tři Studničky patří mezi nejromantičtější hotely v Tatrách. V případě, že hledáte hotel s rodinnou atmosférou a programem pro děti, jeďte do výjimečného horského hotelu Srdiečko. Ten funguje již od roku 1958 a letos poprvé je otevřený i v létě. Díky animátorům tu děti poznají přírodu, absolvují kurz mladého záchranáře, zabaví se při tvůrčích dílnách a soutěží nebo si vyrobí herbář. Oblíbené je i zdejší letní kino, sobotní grilovačky či dobrodružný pochod. Zamilujete si i jeho polohu v srdci přírody a v bezprostřední blízkosti lanovky na Chopok a turistických tras a cyklostezek.

Více o hotelech na www.hotelsrdiecko.sk  a www.tristudnicky.sk , www.jasna.sk

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×