Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leden ve Špindlu? Více než 21 kilometrů sjezdovek, přes půl metru sněhu a mnohem levnější skipasy!

5.jpg

Plánujete během ledna dovolenou či jen víkend na horách? Navštivte Špindlerův Mlýn. Největší krkonošské středisko slibuje lyžařům ideální sněhové podmínky. Těšit se můžete na více než jednadvacet kilometrů sjezdovek s více než půl metrem sněhu, minimální fronty, skibusy i parkoviště zdarma a výhodné skipasy pro držitele karty GOPASS. Do 21. ledna si tu zalyžujete od 435 korun na den.

„Díky mrazivému počasí a častému sněžení na sjezdovkách sněhu stále přibývá. Jen během pondělí napadlo asi pětadvacet centimetrů. Na Svatém Petru je nyní téměř půl metru sněhu a na Horních Mísečkách dokonce až osmdesát centimetrů. Skiareál už brzy bude kompletně ve stoprocentním provozu,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že v současnosti je k dispozici přes osmnáct kilometrů sjezdovek. V provozu jsou celé Horní Mísečky, Labská, Stoh, červené a modré sjezdovky na Medvědíně, malý hank, modrá a část červené sjezdovky na Svatém Petru i obě Hromovky. Od ledna si mohou navíc návštěvníci užít večerní lyžování na Hromovce, která je v současnosti nejdelší a nejlépe osvětlenou sjezdovkou pro večerní lyžování v České republice. „Do nadcházejícího víkendu spouštíme dále komplet červenou ve Svatém Petru a celou medvědínskou černou. Celkově tak nabídneme lyžařům více než dvacet jedna kilometrů kvalitně zasněžených a upravených sjezdovek,“ doplnil Čeněk Jílek.

1.jpg

Téměř ideální sněhové podmínky přilákaly první lednový víkend jedenáct tisíc návštěvníků. Díky novému věrnostnímu programu GOPASS se výrazně zkrátila čekací doba u pokladen. Dramatické nejsou ani fronty na lanovky. „Největší nápor lyžařů čekáme tradičně začátkem února, kdy startují zimní prázdniny. Leden je tak z hlediska počtu návštěvníků ideální na poklidné a kvalitní lyžování, a to během týdne i o víkendech,“ sdělil René Hroneš, obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn. Návštěvníci mohou zdarma využít parkoviště u lanovky Hromovka, Medvědín a Horní Mísečky. Pokud by se jejich kapacita naplnila, mají k dispozici parkoviště při vjezdu do Špindlerova Mlýna u přehrady, odkud se dostanou k lanovkám pohodlně skibusem. Ten je také pro všechny zcela zdarma. Areál nově doplnilo moderní infocentrum a pokladny, obchod se sportovním a fashion zbožím, velká půjčovna lyžařského a snowboardového vybavení ve Svatém Petru a Après ski bary Hromovka a Svatý Petr. Z hlediska bezpečnosti návštěvníci ocení i nové ochranné sítě sjezdových tratí a rozšířený most na dojezdu svahů na Hromovce. Největší novinkou letošní sezóny je ale především zavedení věrnostního systému GOPASS. „Členové klubu GOPASS mohou v průběhu roku čerpat spoustu výhod. Tou největší je bezesporu nákup levnějších skipasů. Do 21. ledna si mohou například stávající členové, ale i ti, kteří se nově zaregistrují na www.gopas.cz, pořídit celodenní skipasy za 435 korun v pracovních dnech a za 545 korun o víkendech,“ doplnil René Hroneš.

2.jpg

Špindlerův Mlýn nabídne v lednu i řadu zajímavých akcí pro veřejnost. 17. a 18. ledna se tu uskuteční festival ledosochání, hudby a zábavy. Těšit se můžete na ukázky tvorby ledových soch v centru města a v areálu Svatý Petr, večerní měřený závod na lyžích pro veřejnost Ice Master a následnou Ice party. Nebude chybět ani bohatý program pro děti i dospělé. Předposlední lednový víkend nabídne druhý ročník jediného koňského póla na sněhu v České republice. 31. ledna se pak ve Špindlerově Mlýně uskuteční akce Freeride.cz Just Ride, během které budou snowboardisté a freestyloví lyžaři zdarma testovat nejnovější vybavení mnoha značek. Nebude chybět stanové městečko, bohatý doprovodný program, soutěže a večerní party přímo na dojezdu sjezdovek ve Svatém Petru.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×