Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA provázelo opět krásné počasí a vysoká návštěvnost odborníků

29. 9. 2014

1.jpg

Navázal tak jarní část, které se účastnilo více než tři stovky vystavovatelů prezentujících několik set značek pro téměř dvacet tisíc návštěvníků. V nabídce byla profesionální pleťová, tělová, vlasová i nehtová kosmetika, přípravky pro wellness, spa, lázeňskou a hotelovou péči včetně profesionálního vybavení pracovišť v těchto oborech, výrobky pro obchod a finální spotřebitele

Anti-aging péče, masáže, relaxace, regenerace
Ve třech saloncích i na hlavním podiu probíhal program věnovaný zkrášlovacím metodám a anti-aging péči, aromaterapii, relaxaci, regeneraci, metodám alternativní péče o zdraví i vzdělávání v těchto oblastech. Témata i praktické ukázky prezentovali přední odborníci z kosmetického oboru, ale též specialisté na masáže, fyzioterapii, podiatrii, akupresuru, aromaterapii. Partnery pro odbornou spolupráci byla největší oborová sdružení jako Unie kosmetiček, Asociace pracovníků v regeneraci, Asociace Českých aromaterapeutů, Česká aromaterapeutická společnost, Dexter Academy, Česká podiatrická společnost, sdružení pro kosmetiku PROKOS a velká řada dalších specialistů poskytujících poradenství odborníkům - kosmetičkám kadeřnicím, masérům fyzioterapeutům a dalším, stejně tak i jejich klientům vyhledávajícím tuto péči. Zodpovídali dotazy i poskytovali praktické rady pro pěstění půvabu i zdravý životní styl. Patří k němu jako základ duševní pohoda, zdravá seberealizace a pozitivní přístup k sobě i okolí.
V trendech pro péči o pleť dominovaly nejnovější poznatky, např. regenerace systémem kmenových buněk, stále markantněji se také prosazovala přírodní péče, pěstící kosmetika doplněná aromaterapií, relaxačními procedurami i přípravky pro detoxikaci a nové „nastartování“ organizmu. Návštěvníci získali poznatky o významu pleťové a tělové terapie bylinnými pudry, společně s odborníky nacházeli rady pro řešení problémů pleti, zopakovali si základy aromaterapie a vůní i jejich využití pro podporu psychiky. Další přednášky byly věnovány péči o pleť a organizmus podle ročních období, základům čínské medicíny, či např. i astrologii jako tisíce let starém vědním oboru a jejím využití pro život. Část programu byla věnována opět těm nejlepším regeneračním masážím a terapiím – ukázkám i výuce, včetně řady převratných novinek, např. co přednostem tzv. „rolfterapie“, k čemu lze použít kurkumu aj.
Péče o ruce a nohy
Pro všechny zájemce o podiatrickou péči aktivně či pasivně byl připraven pro oba dny veletrhu atraktivní program – první den odborné semináře na téma péče o nohy diabetika, v sobotu pak workshop pro začátečníky. Pro nehtové designerky a manikérky byly připraveny ukázky modeláže a zdobení, podívaly se i do historie vzniku tzv. „francouzské manikúry“. A Česká podiatrická společnost ve spolupráci s Nadací Tomáše Bati představili něco z dávnější historie – filosofii tohoto vynikajícího nadčasového českého podnikatele, jejíž významnou částí bylo skloubení celoživotní odborné péče o nohy zákazníka s výrobou vhodné obuvi.
Trendy v líčení, účesech i odívání pro podzimní a zimní sezónu
Nejznámější kosmetické značky a trendy byly prezentovány již tradičně v podání vizážistů Pavla Bauera, Štěpánky Podroužkové, Ilony Pavlatové, Vladislavy Krajníkové (letošní mistryně z Düsseldorfu) a dalších. Stejně tak na podiu předvedli své úspěšné kadeřnické show Honza Hlaváček a Martin Loužecký s týmem kadeřníků a kadeřnic. Honza Špilar představil svou vizi podnázvem „A jeto!“. Velkou oblibu si získaly módní přehlídky v podání českých miss a dalších známých tváří show businessu za účasti předních návrhářů, butiků a oděvních značek. Na podiu předvedly kolekce butiku Fashion Island Miss ČR Lucie Křížková, Lucie Kovandová, Taťána Makarenko, z návrhářů se prezentoval např. Luděk Kellner s kolekcí „Without name“.
Soutěže
Trendy doby se odrážely i v oborových soutěžích – mezi nejatraktivnější patřily opět Česká mistrovská soutěž v make-upu pod vedením Pavla Bauera. Atributy jejího tématu “Candy Girl“ bylo sladké pokušení, rozmanitost barev a hravá nálada. Nesoutěžilo se však o málo: kromě hodnotných cen pro všechny účastníky čekal na vítězku – kterou se stala Jana Hrabáková - postup na prestižní Mezinárodní mistrovství v Düsseldorfu v r. 2015, kterou jí předala ing. Gabriela Vargová. Pavel Bauer také poprvé vyhlásil a zároveň ztvárnil téma pro soutěž Creative Image Team 2015 pod názvem „Queens of Scots“.
Štěpánka Podroužková, mistryně ČR a mezinárodní mistryně v make-upu 2002, si jako modelku pro ztvárnění tématu pro fotomakeup 2015 „Fashion street“ vybrala zpěvačku Natalii Kubištovou, která na závěr zazpívala několik duetů s Karolem Komendou. Štěpánka také nalíčila podzimní trendy firmy Artdeco. Ke zpěvákům se kromě tradičního charitativního vystoupení pro Labyrint přidal i Vojtěch Bernatský, moderující spolu s Alenou Kimlovou vystoupení značky GERnétic.
Čerstvá mistryně ČR a vítězka Mezinárodní soutěže v Düsseldorfu Vladislava Krajníková ztvárnila podzim/zimu v barvách značky Arabesque, Ilona Pavlátová trendy značky Tana Cosmetics. Další trendy v odívání a to i „plnoštíhlých“ žen představila „Módní show Českých modelek“ i atraktivní přehlídka juniorů „Nature“ .
Tradiční Česká a mezinárodní soutěž v nail designu měla opět náročné téma: soutěžní nehty s bílými špičkami za použití dokonalých technik i kamufláže. Renomovaní porotci (Tsonyu Petev vyhrál Mezinárodní mistrovství v Düsseldorfu) měli tentokrát nelehkou práci: přesto v kategorii „gel“ zvítězila (i s celkově nejlepší prací) Veronika Švebišová, v kategorii „akryl“ Radka Kopciová. Úspěchu lze dosáhnout pouze precizní a naprosto bezchybnou prací designerky, která povýší modeláž téměř na uměleckou práci.
Kadeřnická soutěž „INSPIRACE 2015“ s postupem na Norimberská mistrovství tentokrát na téma „Originální společenský účes“ byla zajisté i inspirací pro společenské události zimní sezóny. Přehlídkou krásných těl žen i mužů byla již tradičně soutěž v naturálním fitness, soutěžilo se i v nových trendech v tvorbě objemu řas. A inspirací pro nákup výrobků bylo třeba vyhlášení prestižních ocenění výrobků BEAUTY EXPO & PROKOS PRODUCTS AWARD.
Setkání šampionů a borců
V pátek v poledne proběhlo na veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA vyvrcholení charitativní akce na podporu Sportovního clubu Jedličkova ústavu pod názvem „Setkání šampionů a borců“. Jde o projekt charitativního kalendáře, kdy v hledáčku fotografa Roberta Vana byli naši olympionici společně se sportovci z Jedličkova ústavu. Robert Vano, kmotra kalendáře Věra Čáslavská, olympionici, sportovci Jedličkova ústavu a další osobnosti, které projekt podporují, se setkali s návštěvníky u podia podiu veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA, kde si tito mohli zakoupit krásný vtipně laděný kalendář na r. 2015 a zároveň si jej nechat podepsat přítomnými osobnostmi či získat pamětní foto.
V areálu byl k dispozici dětský koutek - hlídání dětí od dvou let zdarma i tvůrčí dílnička.

Fotogalerii z předešlých akcí, videa i další aktualizované informace najdete na www.worldofbeauty.cz i  na našich stránkách na Facebooku http://www.facebook.com/KosmetickyVeletrh

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×