Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak Amík plavat mezi Čecha

Na pultech knihkupců se objeví v pořadí třetí kniha od Američana Jona Davise, který zcela nezaměnitelně a humorně popisuje své dojmy a postřehy ze země v srdci Evropy. Jací jsme pohledem někoho, kdo se zde nenarodil? Co je na nás obdivuhodné a co naopak naprosto nepochopitelné? Na to odpovídá titul Ryba mimo vodu, který vychází v Nakladatelství Fragment 29. srpna!

V pořadí již třetí kniha Jona Davise, žijícího od roku 1992 v Praze, je souborem devíti fejetonů, které jsou z větší části zaměřené na české prostředí. Jon Davis v nich vypráví o sobě, o svých přátelích i o cizincích. Částečně shrnuje svůj dvacetiletý pobyt v České republice a snaží se vysvětlit, co za tu dobu již pochopil a naopak, co nepochopí nikdy.
Příběhy jsou psány milou chybnou češtinou, vtipně a naprosto originálně. „Jonovým jazykem“ je popsána celá řada zkušeností se životem a zvyky v českém prostředí od každodenních témat jako jsou nákupy, zaměstnání, výlety až po účast v televizních pořadech. Jak nás vidí a proč říká, že Češi žijí podle motta „Žij a nech žít“?
1.jpgAnotace:
Jeden milá Američan žít uprostřed krásná Čecha!

Jon Davis, Američan žijící v Praze, popisuje svojí typickou češtinou zážitky, postřehy a život v srdci Evropy. Jak se žije v Čechách? Jak nás vidí někdo, kdo se zde nenarodil? Každodenní dění originálně a nezaměnitelně zachycené pohledem Američana.
Ryba mimo vodu volně navazuje na první dvě knížky J. Davise Sousedi a Hezký víkend. 
 
165x210 mm, váz., 88 str., 199 Kč
 
Ukázka z knihy:
Hodná holka Helena z Písku taky bydlila na našem patře v Domě učitelů. Helena všechny šest z nás pozvala – Michelle, Jill, Sascha, Jim, Mark a já – do své chaty na víkend.
„Chtěla bych nás na víkend pozvat jít na houby. Máme v Jižních Čechách malou, ale hezkou rodinnou chatu.“ A pak dodala, „To je výjimečný rok pro houby. Trochu pozdě, ale výjimečný.“
„Co to je Jít na houby?“ Mark se zeptal.
„Stále nevíš?“ Michelle se Marka zeptala. „Ježíš! To je český hobby číslo 1!“
„A co to je?“ Mark se zase zeptal.
„Hledat v lesu houby,“ vysvětlila Michelle.
 
Slavnostní křest knihy „Ryba mimo vodu – jak Amík plavat mezi Čecha“ se uskuteční 4. září 2013 od 16 hodin v Paláci knih LUXOR (Václavské nám. 41, Praha 1 – 1. patro) za účasti autora Jona Davise a vážených hostů - Sherry Keneson-Hall, kulturní atašé amerického velvyslanectví, a Saši Gr., básníka a prozaika.
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2200 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 21 mil. kusů výtisků. V roce 2012 Nakladatelství Fragment vydalo 191 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2012 bylo uskutečněno celkem 458 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2012 představil stále rostoucí slovenský Fragment 97 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×