Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inspirujte se v péči o pleť Eskymáky

nepojmenovany-1.jpg

Dáváte přednost kosmetice s ryze přírodním složením? Vyzkoušejte přípravky obsahující skvalen. Organická sloučenina z počátku získávaná z jater žraloků má podle odborníků téměř zázračný vliv na lidské tělo a pokožku. Silný antioxidant s antikarcinogenními účinky naleznete nyní i v kosmetice. Pleť je díky skvalenu zdravější a mladistvější.
 
Zázračně hojivý skvalen byl objeven v roce 1905 v játrech žraloků. Výzkumy údajně začaly proto, že se vědci snažili přijít na kloub tomu, proč se Eskymáci těší tak dobrému zdraví a dožívají se vysokého věku. Právě oni používali žraločí jaterní tuk s vysokým obsahem skvalenu jako léčebný prostředek proti poraněních a jiných kožních potížích.
 
Dnes však dokáží kosmetické laboratoře získat stejně kvalitní látku z olivového oleje a laskavcových semínek. Svou chemickou strukturou se skvalen podobá lidskému kožnímu mazu a je velmi účinný u řady kožních onemocnění. Ve studii publikované v roce 2006 v International Journal of Cancer se ukázalo, že skvalen aplikovaný na kůži myší velmi efektivně chrání pokožku před vznikem rakoviny.
 
Laboratorní testy jednoznačně potvrdily také jeho příznivý vliv na fungování hormonální soustavy a hojení kůže. Osvědčil se také jako silný antioxidant. V kosmetice jej začala používat například značka Dr. ENTNER, kterou vyvinul respektovaný český estetický chirurg Michael Entner. Jeho přírodní Hyaluronic sérum se skvalenem efektivně vyhlazuje vrásky, aktivuje proces obnovy kolagenových vláken a poskytuje pleti intenzivní hydrataci. Navíc pomáhá při popáleninách a ekzémech a regeneruje pokožku po slunění.
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×