Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hory lákají přes léto stále více lidí. Do Špindlerova Mlýna jich letos zavítá přes 120 tisíc

Teprve třetí plnohodnotnou letní sezónu zažívá v letošním roce Skiareál Špindlerův Mlýn. Dříve fungovaly lanovky v letní sezóně v největším krkonošském středisku jen jako přibližovadlo na hřebenové túry, nyní nabízí areál pod vedením akciové společnosti Melida širokou škálu vyžití pro dospělé i děti. Letos středisko očekává během léta přes 120 tisíc návštěvníků, což je více, než mají některé areály v lyžařské sezóně.

 

spindleruv-mlyn.jpg

 

České hory lákají přes léto stále více návštěvníků, a to nejen kvůli vývoji eura a současné geopolitické situaci, ale zejména díky rozšiřujícímu se spektru aktivit, které střediska nabízejí. Ve Špindlerově Mlýně bylo již na začátku srpna o čtyři tisíce lidí více než v loňském roce ve stejnou dobu. „Každé letní prázdniny se počet návštěvníků ve Špindlu zvyšuje. Letos očekáváme rekordních sto dvacet tisíc lidí. Sníh je na horách jen pár měsíců v roce, neustále se tak snažíme rozšiřovat nabídku letních aktivit a vyplácí se to," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že dnes se v největším krkonošském středisku zabaví celé rodiny s dětmi. Ještě před několika lety lákal Špindl jen turisty a cyklisty. Nyní nabízí areál jízdu po sjezdovce na terénních tříkolkách, zábavnou lanovku Sky Dive, půjčovnu lodiček a paddle boardů na Labské přehradě, Bike park se šesti tratěmi pro zkušené jezdce i úplné začátečníky, lekce jógy na hřebenech Krkonoš nebo pět tenisových kurtů přímo na dojezdu FIS sjezdovek na Svatém Petru. „Velkým hitem jsou u nás dětská hřiště u horních stanic lanovek, ze kterých se nabízí skutečně úžasný výhled na Krkonoše. Méďánkovo hřiště na Medvědíně je vůbec prvním a dosud jediným hřištěm v Čechách, které kromě mnoha atrakcí obsahuje i letteringový nápis z 3D písmen. Patří navíc mezi jeden ze dvou unikátů v Evropě," přiblížil Čeněk Jílek. Děti můžete ve Špindlu zabavit i prostřednictvím čtyř naučných stezek vedoucími úbočím Medvědína a z Plání do Svatého Petra. Rozkládají se téměř na třiceti kilometrech a některé jsou přístupné i pro pěší s kočárky nebo vozíčkáře.

 

lodky.jpg

 

Od druhé poloviny července musel skiareál předčasně ukončit letní provoz lanovky na Pláň. „Aktivity na straně Svatý Petr Pláň jsou aktuálně mimo provoz z důvodu rekonstrukce lanové dráhy. Jedná se o Bike park, dvě naučné stezky a jedno hřiště. Terénní tříkolky jsme přesunuli na Medvědín. Lanovka bude nahrazena novou moderní vyhřívanou šestisedačkou s bublinou proti nepříznivému počasí. Věříme, že toto omezení všem návštěvníkům vyhradíme jak v zimní, tak v příští letní sezóně," ubezpečil Jílek.

 

leto-ve-spindlu.jpg

 

Lacinější služby a nová rozhledna na Pláni

Rodiny s dětmi lákají ve Špindlu i zajímavé ceny. Skiareál připravil letos výhodné balíčky Fun Ticket, které různě kombinují lanovky a zábavné aktivity, jako jsou například zmiňované terénní tříkolky, bobová dráha nebo půjčení loďky na přehradě. Za zábavné atrakce tak návštěvníci zaplatí méně, než kdyby je kupovali samostatně. I přes léto navíc stále funguje věrnostní program Gopass, jehož držitelé mají levnější lanovky a ušetří i na občerstvení a zábavných aktivitách. „Výhodné balíčky nebo speciální akce plánujeme i na příští rok. Stejně tak další rozšíření letních atrakcí. Rádi bychom postupně vybudovali největší bike park v České republice, dětským návštěvníkům nabídneme Summer Tubing, na Pláni chceme rozšířit aktivity a vybudovat rozhlednu. Do budoucna máme v plánu navíc nabídnout v létě pobytovým návštěvníkům našeho střediska lanovky zcela zdarma," prozradil další plány René Hroneš, obchodní a marketingový ředitel Skiareálu.

Více o letních aktivitách ve Špindlerově Mlýně naleznete na webu www.skiareal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×