Jdi na obsah Jdi na menu
 


EREBOS získal na veletrhu v Německu prestižní cenu!

Na knižním veletrhu ve Frankfurtu se 14. října udělovaly ceny za literaturu pro děti a mládež. Mezi oceněnými tituly se ocitl titul „EREBOS – Hra, která zabíjí!“, kterému byla přidělena literární cena na základě rozhodnutí poroty složené z mladých čtenářů!

nepojmenovany-1.jpgJediná státní cena za literaturu je v Německu udělována každoročně od roku 1956 výjimečným knihám pro děti a mládež. V letošním ročníku získal cenu poroty složené z mladých čtenářů titul „EREBOS – Hra, která zabíjí!“, kterou Nakladatelství Fragment uvedlo na knižní trh počátkem října.
 
Svoje rozhodnutí udělit cenu právě tomuto titulu okomentovala porota takto: „Hlavní protagonista Nick zbožňuje počítačové hry. Na jeho škole je momentálně nejoblíbenější hrou Erebos.
 
Erebos ale není pouze hra. Erebos přikazuje mladým lidem plnit úkoly v reálném světě a sledovat jeden druhého. Erebos má jeden cíl: zabít.
 
Čtenář doprovází Nicka světem Erebosu a sám zažívá, jak snadno může hra s lidmi manipulovat a měnit je od základu. Kolem Erebosu existuje mnoho tajností, které čtenáři přislibují napětí až do poslední stránky. Čtenář fascinovaně sleduje rozvoj hlavního protagonisty a řeší s ním, kdo se skrývá za kterou postavou a jak velký smysl mají jeho úkoly.
 
Erebos zaujme geniálním a na detaily velmi bohatým zpracováním a stejně tak aktuálním tématem. Vliv médií na mládež staví čtenáře v neposlední řadě před otázku, jak daleko by ve hře zašel on sám.“
 
nepojmenovany-2.jpgEREBOS – Hra, která zabíjí!
 
- V Německu prodáno za necelý rok přes 75 000 výtisků!
- Kniha byla přeložena již do 17 jazyků!
- Byla prodána práva na film a divadelní adaptaci.
 
- Podrobnější informace o knize EREBOS – Hra, která zabíjí! naleznete na www.ereboszabiji.cz
 
O nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2 000 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 19 mil. kusů výtisků. V roce 2010 Nakladatelství Fragment vydalo 221 knižních novinek a podobně tomu bude i v letošním roce. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2010 bylo uskutečněno celkem 400 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2010 představil stále rostoucí slovenský Fragment 139 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×