Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cukrárna Saint Tropez – sladké půvaby Francie v centru Prahy

18. 4. 2011

img_4336.jpgMilujete zákusky a občas rádi zhřešíte něčím lahodným? Pak vyzkoušejte tradiční francouzské dortíky. Křehké dezerty, které v sobě snoubí delikátní chutě a jemný nevtíravý půvab, Vaše smysly dokonale okouzlí… Nezaměnitelnou atmosféru „sladké Francie“ si můžete vychutnat přímo v centru Prahy. Pestrý sortiment nápaditých zákusků připravených podle tradičních francouzských receptur nabízí Cukrárna Saint Tropez v Domě U Nováků poblíž Václavského náměstí.

Dlouhý pult s vystavenými zákusky, který dominuje proskleným prostorám cukrárny, představuje dokonalou pastvu pro oči. Kromě dortů různých velikostí (od roztomilých mini zákusků až po velké dorty určené k výjimečným příležitostem) tu seženete také croissanty, quiche (slané koláče) či sezónní cukroví.
 

aout08-017.jpg

 
Pařížský dezert i „babiččin dortík“
 
Francouzská cukrářská tradice však není jediným zdejším specifikem. Součástí nabídky jsou také tradiční české zákusky vyráběné podle receptů starých českých a vídeňských cukrářských mistrů. Na své si tak přijdou i milovníci domácích dezertů, například větrníků, žloutkových řezů nebojanvier-2011-051.jpg punčových dortíků. A pokud máte raději čokoládu, jistě Vás zaujme menší pultík s nabídkou čokoládových bonbonů a dalších čokoládových výrobků, které v mnoha ohledech předčí Vaše očekávání.
Všechny zákusky jsou vyráběny z nejkvalitnějších, originálních a čerstvých surovin bez konzervantů a náhražek, aby splnily naše poslání, kterým je navrátit do Prahy vysokou cukrářskou kvalitu známou z období 1. republiky,“ říká Lukáš Otys, spoluzakladatel Cukrárny Saint Tropez. „Ochutnáte zde nejen ty nejlepší francouzské dorty, ale také tradiční české zákusky, na kterých si kdysi dávno pochutnávali už Vaše babičky a dědečkové.
 
Mlsání po francouzsku
 
K nejoblíbenějším dezertům patří „Jupiter“, karamelový řez s piškotem, sušenými meruňkami, lahodným nugátem a oříšky, jehož povrch zdobí decentní marcipánový proužek. Své příznivce si získal také „Saint Tropez“ s vanilkovo-rumovým krémem v brioškovém těstě, sypaný cukrovými granulemi, nebo čokoládový „Royal“ s křehkými křupinkami, bohatě zaprášený kakaem. Nevšední chuťový zážitek slibuje i „Ceylon“, hustá čokoládová pěna politá hořkou čokoládou, ozdobená mandlovými plátky, s piškotem příchutě ceylonského čaje.
Naprostou raritou je zákusek, na kterém si pochutnával sám prezident Masaryk – „Masarykův pohár“, tvořený speciálním piškotem, vanilkovým krémem, čerstvým ananasem a křehkou sněhovou čepičkou.
 

p1000805.jpg

 
Pokud ještě nevíte, pro který zákusek se rozhodnout, ochutnejte pro začátek roztomilé degustační miniaturky nabízených dezertů, což je velmi příjemný způsob, jak prozkoumat pestrou nabídku zdejších mistrů cukrářů.
 
Cukrárna Saint Tropez s osobitým francouzským šarmem v centru Prahy je ideálním místem pro všechny, kdo milují styl a originalitu a často a rádi podléhají chuťovým rozkoším…
 
Cukrárnu Saint Tropez otevřeli v březnu 2009 manželé Musso společně s manželi Nosálovými a Lukášem Otysem, aby svým zákazníkům nabídli to nejlepší z české a francouzské cukrařiny. Ve svém sortimentu nabízejí jak francouzské, tak i tradiční české zákusky, vyráběné podle poctivých stoletých receptů starých českých a vídeňských cukrářských mistrů, slané pochoutky a v neposlední řadě i čokoládové bonbony a další čokoládové výrobky. Cukrárna Saint Tropez je partnerem společnosti Varlhona, která patří k nejlepším producentům čokolády na světě.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×