Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. září patří sousedům

5. 9. 2011

Na sousedy si dost často stěžujeme. Dupou v pět ráno, prověřují naše soukromí, pomlouvají nás za rohem, berou nám ze schránky noviny, nebo nám dokonce kouří do oken. Domluvit se s nimi na zamykání vstupních dveří, nebo rozpočítání plateb za výtah je téma na horor. Ale mohlo by to být i jinak – zkuste se se svými sousedy spřátelit. Ideální příležitostí k navázání nových vztahů je Den sousedů.

Tradiční holandská značka kávy Douwe Egberts přišla v roce 2006 s nápadem založit nový svátek, který by pomohl sousedské vztahy zlepšit. Impulsem k oslavám Dne sousedů, který se slaví vždy čtvrtou sobotu v září, byly výsledky ankety, ve které většina Nizozemců uvedla, že by chtěla trávit více času se svými sousedy, ale v každodenním shonu nemá čas, nebo si netroufá je oslovit. Protože sousedské vztahy jsou i nás podobné, nechte se inspirovat a otevřete dveře lidem ve svém okolí. Dopřejte si s nimi šálek lahodné kávy v přátelské atmosféře a uvidíte, že na příští domovní schůzi se budete těšit.
 
Ideální pro sousedské setkání je Douwe Egberts Grand Aroma. Její mletá varianta se se hodí pro přípravu turecké i překapávané kávy a můžete ji použít i na přípravu espressa. Intenzivní aroma a chuť kávy Grand Aromy tvoří kombinace pečlivě vybraných kávových zrnek s převahou odrůdy Arabica. Instantní káva Grand Aroma je vyrobena technologicky nejnáročnějším způsobem zmrazování, který nejdokonaleji zachovává vůni a chuť pravé kávy.
 
K výtečné kávě všichni rádi zakousneme něco sladkého, i když nejsme zrovna super pekařky. Jemné trubičky Bahlsen Waffletten Milk z křehké vaflové oplatky máčené v lahodné mléčné čokoládě navodí svou skvělou chutí atmosféru sousedské pohody.1003122_vizual-kava-a-susenky-bahlsen_a4-sirka_nahled2.jpg
 
Pokud se bojíte obcházet sousední byty s pozvánkou na návštěvu jen tak, Den sousedů vám přináší skvělou příležitost. Zorganizovat takovou oslavu není nic složitého. Stačí vymyslet si program, najít u vás v okolí vhodné prostory – ať už je to u vás doma, na chodbě, na dvorku nebo v blízkém parku – a všechny pozvat na kávu. Děti se snadno zabaví hrou s novými kamarády a vy budete mít klid na příjemné posezení. Povídání nad dobrou kávou je pojítkem, které může stát u zrodu zcela nové tradice zajímavých rozhovorů a milých setkání.
 
Třeba zjistíte, že vaše sousedka ráda dělá švestkové knedlíky, ale nemá pro koho, nebo že můžete chodit na procházku s babičkou z přízemí. Už vám někdy došel cukr a litovali jste, že si nemůžete od někoho ty dvě lžičky půjčit? Neumíte nahodit pojistky? Není tak těžké jít se zeptat naproti, když víte, jak se sousedi jmenují a sem tam jim zalijete květiny.
 
V Utrechtu pořádá Douwe Egberts tradičně v Den sousedů zajímavé akce: otevírá dveře všem příchozím a zve je na koncerty a kávové speciality. Kromě této velké oslavy podporuje každého, kdo se chce k akci přidat. Pokud se rozhodnete pro své sousedy něco podniknout i Vy, napište nám o tom a pošlete i pár fotografií na e-mail: dobesova@madisonpa.cz. Můžete se těšit na kávový pozdrav.
 
Douwe Egberts patří dlouhodobě k nejoblíbenějším značkám kávy na českém trhu, vznikla již v roce 1753. Káva Douwe Egberts je díky pečlivému výběru zrn, dokonalému pražení a neustálé kontrole kvality v celém procesu zpracování zárukou nevšedního kávového zážitku. Více na www.douwe-egberts.cz

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×