Jdi na obsah Jdi na menu
 


OMÁČKY

7. 11. 2008

Obrazek

Již před 2000 let se v Pompejích proslavila jedna výrobna omáčkou garum připravovanou ze směsi koření a ryb. Zaujetí a vynalézavost, jakou velcí kuchařští mistři v průběhu dějin gastronomie věnovali přípravě a objevům nových omáček, má v sobě až cosi kultovního.
 
Dnes se často k pokrmu podává i několik omáček. Základem té nejjednodušší je světlá nebo tmavá jíška, kterou zředíme vodou, zeleninovým či masovým fondem, mlékem nebo vínem a provaříme.
 
Omáčka je završením chuťového požitku. Kromě klasiky, kterou představují holandská, béarnská, remuládová nebo bešamelová omáčka, najdete mezi téměř 250 recepty omáčky, které zpestří domácí kuchyni a propůjčí jí originalitu.
 
Studené dresinky a dipy, teplé omáčky k těstovinám, zelenině, rybě, drůbeži, masu a zvěřině, ale také sladké dezertní omáčky k nadýchaným zákuskům dodají pokrmům nový rozměr. Rychlé, lehké, smetanové, vařené, šlehané, pikantní, kořeněné, bylinkové, ovocné, exotické – omáčky s nádechem přepychu se mohou stát vaší rodinnou i hostitelskou chloubou.
 
Vydala Euromedia Group k.s., IKAR
Koupíte na www.knizniweb.cz, v knihkupectví a prodejnách Knižního klubu.



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×