Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nigella Lawsonová - Život je hostina

6. 11. 2012

34937-zivot-je-hostina.jpg

Královna současné gastronomie představuje lahodné pokrmy pro sváteční dny, rodinná výročí, hostiny a party pro dospělé i děti
 
Jak si vychutnat:
Díkůvzdání a Vánoce
Nový rok
Bezmasé hostiny
Valentýna
Velikonoce
Pesach
Snídaně
Hostinu dětských snů
Gruzínskou hostinu
Ídu el-fitr
Halloween
Roš ha-šana
Benátskou hostinu
Chanuku
Půlnoční hody
Svatební hostinu...    
 
Ukázka:
Bramborová pánvička
 
Dále nabízím jeden ze svých nejoblíbenějších způsobů zužitkování zbylých vařených brambor. Někdy dělám tento pokrm od samého základu z drobných nových brambor, které rozpůlím, aby do sebe později lépe vstřebaly chutě slaninovo-sýrorovo-vaječné omáčky. Mám nevysvětlitelné obavy, že by se všechno rozpadlo na kousky, kdybyste na uvedeném postupu něco změnili.
 
Přesně po tomto zatoužím, když se odněkud vrátím domů s žaludkem překyseleným levným vínem, avšak pánvičku dělám často i ve dnech, kdy mám zdraví nenarušené.
Jako malou lichotku bych dodala, že tento pokrm považuji za špagety carbonara v britském stylu, přinášející vydatnou injekci a spokojenost, když se o půlnoci začne žaludek svírat hladem.
 
 
65 g mraženého hrášku
375 g vařených nových brambor
2 plátky prorostlé slaniny
1 lžička rostlinného oleje
2 vejce
50 g nahrubo nastrouhaného čedaru
 
Do menšího hrnce dáme vařit osolenou vodu. V pánvi zahřejeme olej, na nějž nůžkami nastřiháme slaninu na proužky, které necháme pozvolna se opékat.
Hrášek vsypeme do hrnce s vařící se vodou, k němuž po 4 minutách přidáme brambory, jimž dopřejeme minutu, aby se prohřály. Zeleninu scedíme, vyklopíme na opečenou slaninu, oboje promícháme a pánev odstavíme z plotny. Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme do pánve a dobře promícháme s horkou základní směsí. Hotový pokrm přendáme do mísy nebo na dva talíře a ihned podáme.
 
2 porce
 
Poznámka:
Když začínáte od samého základu, přidejte hrášek k bramborám asi 5 minut před tím, než jsou vařené doměkka.
 
 
Více než 300 receptů, jež každého zahřejí u srdce
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Koupíte v knihkupectví a na www.bux.cz  
 
-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×