Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mlsoun Petr Novotný si pochutnával na dezertech

19. 12. 2008

Obrazek

V Národní kavárně na pražské Národní třídě to tento týden vonělo nejen vanilkou, marcipánem a všemožnými sladkostmi… Proč? Konal se tam totiž křest knihy cukrářky Mirky Slavíkové Kouzlo dezertů, kterou nyní vydalo nakladatelství Ikar. Knihu pokřtila zástupkyně starosty Prahy 5 Lucie Vávrová a na křtu nechyběl ani známý kulinářský mistr, znalec všeho kolem jídla a velký mlsoun, král bavičů Petr Novotný.

Křest knihy cukrářky Mirky Slavíkové Kouzlo dezertů byl spojený s ochutnávkou francouzských čokoládových bonbónků, vanilkových rohlíčků, plněných profiterolek a slaných minikousků z Itálie. „Tolik báječných sladkostí na jednom místě se hned tak nevidí. Mám z toho doslova kulinářský orgasmus," rozplýval se populární bavič Petr Novotný. A ochutnával a ochutnával, až zapomněl na dietu a to jsou před námi ještě Vánoce...

O čem je kniha Mirky Slavíkové Kouzlo dezertů? „Najdete v ní recepty na dezerty, dorty a dortíky, bonbony, sladkosti, a dokonce klasické slané koláče," řekla nám známá cukrářka. „Zkuste některý zákusek z bohaté galerie více než osmdesáti sladkostí současné nejlepší české cukrářky. Naučíte se připravovat jednoduchá základní sladká těsta, naplníte je nebo ozdobíte rozličnými lehkými i vydatnými krémy, zjistíte jak snadno upečete charlottu, Sacher, comtesu de Noir, malinové muffinky nebo malinový sorbet..." rozhodl se poradit čtenářům čertanakoze.cz Petr Novotný a navnadit je před Vánocemi k pečení podle nového knižního hitu.

Kdo je Mirka Slavíková?
Mirka Slavíková - professeur en sucre d´Art, zakladatelka Dětské kulinářské školy, vyučená v oboru, absolventka střední hotelové školy, pracovala jako cukrářka v pražských hotelech Alcron a Jalta, poté působila v Německu, v hotelu v jihoafrickém Johannesburgu... V roce 1995 odjela na stáž do Kalifornie a Oregonu, kde se věnovala zdobenému perníku. Její další láskou a předmětem studií po světě se stalo modelování z karamelu a zejména čokoláda. Je nositelkou mnoha cen a také členkou významných cukrářských soutěží.
 

HOPR
Foto: Euromedia Group/Jovan Dezort

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×