Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inspirace pro každý den – Pečené a zapékané speciality

30. 4. 2008

Obrazek

Příprava pokrmů v troubě patří mezi vrcholy kuchařské magie. Než se váš výtvor upeče, můžete si dát třeba sklenku dobrého vína a oddat se čekání na výsledek svého snažení. 

Zlatohnědá barva hotového pokrmu a omamná vůně, která naplní celou místnost, jsou příslibem hodování, které vás a vaši rodinu nebo vaše hosty čeká…

Vyzkoušejte zeleninu zapečenou s mozzarellou, tresčí filé zapečené s čedarem a rajčaty nebo třeba rajčata plněná cizrnou. Zapékané speciality si vás získají.

Ukázka z knihy:
Čerkézské kuře

Suroviny:

1 kuře o váze 1 ½ kg
po 1 lžičce mletého koriandru, zázvoru, kurkumy a chilli koření
2 šálky bílého jogurtu
¼ lžičky soli
4 lžíce nasekané čerstvé máty
2 prolisované stroužky česneku
1 citrón

Příprava:
Ostrým nožem propícháme kuře ze všech stran a vložíme do nekovové misky. ObrazekSmícháme koření a vetřeme je do masa. Dále smícháme jogurt, mátu, česnek a sůl a směsí důkladně potřeme celé kuře. Misku zakryjeme potravinářskou folií a maso necháme přes noc marinovat v chladničce. 
Druhý den předehřejeme troubu na 190°C.
Citrón propícháme grilovací jehlou a vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře položíme vzhůru nohama na rošt do mísy na pečení a zalijeme je marinádou. Přidáme horkou vodu, aby zakryla dno nádoby. 
Pečeme odkryté 1 hodinu. Každých 20 minut kuře otočíme a podlijeme vodou. 

Nakonec pečeme dalších 30 minut prsní stranou nahoru, aby se kuře důkladně propeklo. 

Píchneme- li do nejsilnější části stehna, měla by být vytékající šťáva čirá. Kuře lehce zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát. Poté naporcujeme. 

Knihu vydalo nakladatelství Rebo Productions CZ.
http://www.rebo.cz 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×