Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chuťovky a malá pohoštění

26. 4. 2008
ObrazekKoktejl z krevet byl dlouho nejpopulárnějším a často také jediným předkrmem, který jste si mohli v lepší restauraci vybrat. Doba se změnila a naše kuchyně dostala mezinárodní příchuť.


Jaké dobroty můžete ochutnat podle této kuchařky plné kreativních předkrmů a malých pohoštění? Třeba pšeničný bulgur s grilovanými paprikami, středomořskou špenátovou roládu s bylinkami a olivovým pestem nebo specialitu japonské kuchyně kuře yakitori. Možná vám zachutnají slané tyčinky obalené parmskou šunkou a řeřichou nebo kořeněná kuřecí křidélka s pomerančem. Přejdeme rovnou k hlavnímu chodu, nebo si dáme další předkrm?


Ukázka z knihy:
 
Slané tyčinky obalené parmskou šunkou a řeřichou
 
Suroviny:
15 g lístků rukoly nebo bazalky
3 lžíce olivového oleje
6 tenkých plátků parmské šunky
6 slaných tyčinek
 
Příprava:
Lístky rukoly nebo bazalky pomažeme trochou oleje. Několik lístků umístíme do středu každého plátku šunky a doprostřed položíme slanou tyčinku, přičemž ponecháme na jedné straně asi 7,5 cm tyčinky volné, abychom s ní mohli manipulovat.
 
Důkladně omotáme šunku kolem tyčinky a elegantně jí upevníme na vrcholu párátkem. Šunku potřeme zbytkem oleje.

Obrazek

 
Knihu vydalo nakladatelství Rebo Productions CZ.
http://www.rebo.cz 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×