Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česko na talíři

1.jpg

Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, který byl s herečkou Danielou Šinkorovou průvodcem osobitého kulinářského pořadu, je Česko na talíři velmi chutné. Na české kuchyni jsou patrné vlivy rakouské, německé, maďarské, chorvatské, srbské, ukrajinské, rumunské, ale i italské nebo židovské gastronomie. Palačinky, knedlíky, štrúdly a pečínky si tedy po právu nárokují i jiní. Přesto česká kuchyně nabízí regionální pokrmy, které by neměly být zapomenuty. 
Každý díl pořadu Česko na talíři přinesl krajovou specialitu, kterou vykouzlil Jaroslav Sapík v centru navštívené obce z místních surovin. Poté uvařil jeden typický pokrm známé osobnosti, která je s daným místem spjata. Na oplátku VIP osobnost zase předvedla některý ze svých vlastních špičkových receptů. Proto na stránkách knihy potkáte v nezvyklé roli Petra Kostku, Ljubu Skořepovou, Petru Černockou, Evu a Vaška, Jožku Černého, Moniku Žídkovou, Petra Urbana, Petra Jandu, Helenu Vondráčkovou, několik držitelek titulu Česká miss, rybáře Jakuba Vágnera, žokeje Josefa Váňu a mnoho dalších.
Nahlédnutí do malebných koutů a kuchyní venkovských chalup, rodinných domků a chat přineslo divákům překvapující kulinářské zážitky, které si nyní mohou čtenáři vyzkoušet sami.
 
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Koupíte v knihkupectví a na www.bux.cz

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×