Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martin Scorsese točí Cabreta...

2. 2. 2010

Čerstvě po úspěchu na letošním předávání Zlatých glóbů, kde mu byla udělena cena za celoživotní dílo, si Martin Scorsese vybral další režijní práci. Je to projekt, který již jistou dobu odkládal. Práva na dětskou knihu The Invention of Hugo Cabret /Vynález Huga Cabreta/ byla zakoupena již v roce 2007 a až nyní si Scorsese našel čas, aby se do filmu pustil.

 

Román Briana Selznicka sleduje příběh sirotka, který žije mezi zdmi pařížského vlakového nádraží a stará se tam o hodiny. Když se snaží opravit mechanickou postavičku, je náhle vtržen do krkolomných dobrodružství.


Kniha vyhrála cenu za nejelegantnější americkou obrázkovou knihu v roce 2008 a získala medaile Randolpha Caldecotta. Příběh měl původně režírovat Chris Wedge známý díky filmu Ice Age /Doba ledová/, nahradil ho ale Scorsese. Scénář napsal jeho dlouholetý spolupracovník John Logan. Natáčení bude zahájeno 1. června v Londýně.



V českém překladu vydalo knihu nakladatelství Fragment.

www.fragment.cz


Velký objev Huga Cabreta

ObrazekAutor: Briana Selznicka/Mgr. Drahomíra Michnová Cena: 399,-
Rozměry: 140x210 
Počet stran: 544
11+




Zcela nový zážitek z četby!

Dobrodružství psané obrázky!

Sirotek, údržbář nádražních hodin a zlodějíček Hugo žije ve zdech rušného pařížského nádraží, kde se musí skrývat a zůstat v anonymitě. Náhle zasáhne osud a chlapcova skrývaná existence i jeho nejcennější tajemství se náhle ocitnou v ohrožení. Záhadná kresba, zápisník střežený jako oko v hlavě, ukradený klíček a skrytý vzkaz od Hugova otce tvoří kostru tohoto spletitého, křehkého a kouzelného příběhu plného tajemství. Unikátní kombinace textu s ilustracemi, které při listování knihou vytváří doslova filmový příběh, bude pro každého čtenáře zcela výjimečným zážitkem!

 

Obrazek 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×