Jdi na obsah Jdi na menu
 


William Trevor - Příběh Lucy Gaultové

22. 11. 2011

nepojmenovany-2.jpg

Heloise a Everard Gaultovi jsou harmonický pár, žijí sice v neklidných časech v Irsku na konci 20. let, ale devítiletá dcera Lucy jim dělá radost. Najednou jim však někdo otráví psy a později se málem nepodaří zachránit statek před úmyslně založeným požárem. V tu chvíli je jasno: Heloise, která pochází z Anglie, není v Lahardane vítána, a aby rodina unikla nesmyslnému pronásledování, musí odejít ze země.
Lucy se rodinnému rozhodnutí vzepře a před odjezdem zmizí. Jako symbol její smrti po ní zůstanou na pobřežních skalách sandály. Zoufalí rodiče opouštějí Irsko a nevědomky i své dítě. Telegram, který je informuje, že Lucy byla nalezena v lese, nikdy nedostanou. Lucy vyrůstá v ženu a sužovaná výčitkami čeká na návrat rodičů. Až po třiceti letech se po manželčině smrti Lucyin otec vrací do Irska. Bolesti a pravdy se pomalu derou na povrch. Za tento román byl Trevor nominován na Bookerovu cenu.
249 Kč | vázaná s přebalem | 216 stran | 130 x 200 mm
Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×