Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spartan Race aneb jak překonat sám sebe

spartan.jpg

Sparta byla nejbojovnějším státem starověku, zemí, kde se rodili skuteční bojovníci. A Spartan Race je jedním z nejnáročnějších a nejpopulárnějších závodů současnosti. Zúčastnit se Spartan Race znamená podat náročný sportovní výkon, po jehož absolvování skončíte pokrytí blátem a na hranici vyčerpání, ale s pocitem, že jste překonali sebe sama. Nakladatelství BizBooks připravilo unikátního průvodce tímto fenoménem. Kniha Spartan však přináší ještě víc - kromě manuálu pro novodobé spartany a příběhu o vzniku a historii závodu také návod, jak principy spartanství uplatnit v každodenním životě.

Autor knihy Spartan, Joe de Sena, je nejen zakladatelem závodů Spartan Race, ale také legendou v oblasti extrémních závodů. Za jediný týden dokázal uběhnout ultramaraton Badwater, jehož trasa měří 217 km, závod Lake Placid Ironman o délce 226 km a 160 km dlouhý horský běh. Než si Joe de Sena na celkem 603 kilometrů troufnul, musel zvládnout hned několik úkolů – překonat svou vůli jako největší překážku, přijmout sebekázeň jako nejlepšího přítele a dosáhnout odolnosti vůči nesnázím, které se během příprav objevily. Tyto dovedosti mu umožnili stát se nejen šampionem extrémních závodů, ale také naplno rozvinout svůj vlastní potenciál. Podle Joe de Seny se je může osvojit každý a udělat tak ze své vnitřní motivace a překonávání překážek přídavná motor, který ho požene pořád kupředu. A to ať už jde o sport, práci nebo vztahy.  

„Měl jse možnost se s Joem na chvilku potkat. Je to člověk, který vás dokáže namotivovat pouhým pohledem. Při čtení knihy Spartan máte pocit, jakoby seděl naproti vám a povídal si s vámi. Po jejím přečtení budete mít chuť žít jako spartan,“ říká Jan Jirkal, trenér Spartan Kids Česká Republika.

Pro spartanské závody, jejichž první polovinu účatníci běhají nohama a druhou svou myslí, jsou motivace a vnitřní síla to nejdůležitější. Při každých závodech si člověk může sáhnout až na dno, ale málokteré prověří závodmíky tak komplexně jako Spartan Race. Stanovit si cíl, pustit se do práce, zdolat překážky a dotáhnout to do konce... Kniha Spartan učí, jak vyhrát boj sám nad sebou, najít svou vnitřní sílu a skutečné hodnoty.

 

Nakladatelství BIZBOOKS vydává knihy zabývající se aktuálními tématy, novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a úspěchu v podnikání. Spolupracuje s předními českými odborníky, podnikateli a manažery a také s renomovanými autory ze zahraničí. Bohaté portfolio autorů zahrnuje například Tonyho Buzana či Malcolma Gladwella. Z českých odborníků pak Ivana Pilného, Petra Fořta či Jána Simkaniče.

Albatros Media a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×