Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sophie van der Stapová - Dívka s devíti parukami

9. 7. 2014

nepojmenovany-2.jpg

Pravdivý příběh o mládí a druhé šanci
Jedenadvacet let – bezstarostný čas večírků, randění, studia a cestování. Aspoň do té doby, než se Sophie v ordinaci božského doktora K dozví, proč se poslední dobou necítí ve své kůži – má rakovinu... Krásné a veselé studentce se přes noc změní život k nepoznání. Naštěstí jsou tu však přátelé i rodina a hlavně nezlomný optimismus a touha žít!
Aby si Sophie zachovala alespoň část „normálního“ života, a zpočátku hlavně proto, aby zakryla ztrátu vlasů, pořizuje si paruky. S každou z nich získává trochu jinou identitu, o něco víc lehkosti, hravosti, bezstarostnosti, stává se jiným člověkem. A všechno si pečlivě zapisuje. Píše o své cestě za uzdravením, o příhodách, které zažívá skryta za svých devět paruk, až postupně vzniká tato kniha.
Říkám každé ze svých paruk jménem, protože každá odkrývá jiný charakter, jinou osobnost. Jinou ženu. Už nejsem Sophie, ale Stella, Daisy, Sue nebo Blondie. Coby Daisy na sebe ráda přitahuju veškerou pozornost: pohazuju kšticí ze strany na stranu, bláznivě se směju každému vtipu, místo rajčatové šťávy piju mléčné koktejly a na rtech mám tolik lesku, kolik se ho tam vejde. Před četbou Vergilia dávám přednost sledování Zoufalých manželek a nehty na nohou prostě musím mít rudé. Sním o romantických pobytech s doktorem K, i když tahle fantazie se dostavuje bez ohledu na to, kterou paruku mám zrovna na hlavě.
Přeložila Jana Hartlová
249 Kč | vázaná bez přebalu | 200 stran | 130 x 200 mm
Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×