Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sarah Kaminsky - Padělatel Adolfo Kaminsky

padelatel-kaminsky.jpg

Když budu hodinu spát, třicet lidí zemře…

 

Pravdivý příběh muže, který zachránil stovky lidí před mučením, deportací a smrtí

Židovský mladík Adolfo se od svých čtrnácti zajímal o chemii barvení, a to ho velmi záhy během druhé světové války předurčilo ke spolupráci s odbojem. Stal se předním padělatelem dokladů pro francouzské hnutí odporu. Díky svým dovednostem, odbornosti a neúnavné práci do konce války podle odhadu zachránil před jistou smrtí na 14 tisíc mužů, žen a dětí.

 

Po osvobození oficiálně pracoval jako fotograf a zároveň téměř pětadvacet let tajně zdarma vyráběl falešné „papíry“ pro potřebné z celého světa: uprchlíky, imigranty, politicky angažované jedince z podzemních organizací nebo pacifisty.

 

O své tajné „vedlejší“ činnosti Adolfo Kaminsky až do 77 let nemluvil, dokud ho jeho dcera Sarah nepřesvědčila, aby souhlasil se zveřejněním podrobností o utajené a tak riskantní celoživotní misi. Po několikaleté přípravě Sarah Kaminsky sepsala strhující životopis svého otce-padělatele, který celý profesní život zasvětil boji za spravedlnost a svobodu pro jednotlivce.

 

Sarah Kaminsky se narodila roku 1979 v Sidi M’hamed v Alžírsku, od tří let žije ve Francii. Pracuje jako herečka, spisovatelka a scenáristka.

 

 

Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem

Překlad: Tomáš Kybal

184 strany, 279,- Kč

 

 

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×