Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajaa Alsanea - Děvčata z Rijádu

15. 6. 2008

Obrazek

„Deník Bridget Jonesové“ po arabsku – nejdůvěrnější pohled do soukromí arabských žen.

Mladá arabská autorka se před časem rozhodla podělit se s ostatními o své zkušenosti ze světa muslimských žen. Bez přikrašlování, ale také bez zbytečných nářků vypráví příběh čtyř přítelkyň, dívek z rijádské smetánky, které se zamilovávají, zasnubují, vdávají a rozvádějí, studují, pracují, trápí se i radují. 

A tak postupně nenásilně pronikneme do tajů uvažování místních mužů a rodinných klanů, zamyslíme se nad fungováním arabské a západní společnosti a začneme mít dojem, že těch nesmiřitelných rozdílů není zdaleka tolik, jak jsme se ještě nedávno domnívali.

 

Na počátku ale vůbec nebyla kniha. Začalo to pravidelnými pátečními e-maily, které mladé autorce v její domovině vynesly chválu, ale i vyhrožování smrtí!

Vydalo nakladatelství Metafora
www.metafora.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasný

(SamiraBusaya, 25. 7. 2009 23:12)

knížká je uplně úžásná.dneska jsem si dočetla a musím říct, že některý pasáže mají fakt sílu...ráda čtu knížky tohoto typu....a tuhle vřele doporučuji!!! ;o)

Děvčáta z Rijádu - doporučuji

(Emmy, 21. 5. 2009 12:57)

Tato knížka je skutečně skvělá, četla jsem ji jedním dechem! Měla jsem ji půjčenou od kamarádky, ale teď jsem objevila soutěž o tuto knihu na magazínu vaseliteratura.webnode.cz, tak ji snad vyhraju :)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×