Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naomi Woodová - Paní Hemingwayová

17. 4. 2014

pani-hemingwayova.jpg

Vášně, lásky, nevěry, rozchody… čtyři osudové ženy jednoho slavného muže
Čtyři ženy, čtyři manželky Ernesta Hemingwaye: Hadley, Pauline zvaná Fife, Martha a Mary. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, Londýn, Amerika, Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, vzplanutí, sňatky, nevěry a rozchody, propletené osudy kvarteta nevšedních žen, které miloval a posléze zase ztrácel světoznámý lamač srdcí a velký spisovatel.
Příběh vyprávěný ve čtyřech částech, utkaný ze skutečných milostných dopisů, deníků i telegramů… z výbušných milostných trojúhelníků, na nichž ztroskotalo každé Ernestovo manželství. Každá žena bojovala o jeho srdce a místo v jeho posteli s milenkou, každý vztah sklouzl vždy od něžnosti ke zradě. Každá paní Hemingwayová věřila, že právě jejich láska bude trvat věčně. A každá z nich se hluboce mýlila.
Mistrně napsaná kniha, nabitá fakty, ale současně se vznášející na vlnách fantazie, vás vtáhne přímo do vášnivého víru jejich životů. Děj se odvíjí jako film nebo sugestivní barvitá mozaika na pozadí neklidné doby, počínaje Paříží dvacátých let až po období studené války v Americe let šedesátých.
Trochu jiný pohled nabízí Paula McLainová ve skvělém beletrizovaném životopise Pařížská manželka.
První manželství Ernesta Hemingwaye - s Hadley – bouřlivá léta v Paříži.
„Láska je jako rána, čím je hlubší, tím víc musí bolet…“
Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
280 stran, 349,- Kč
-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×