Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jerome Groopman – Jak doktoři myslí

27. 1. 2009

Obrazek

Již se nikdy nebudete na svého lékaře dívat stejně!
 
Lékař přeruší pacienta, který mu popisuje svoje potíže, v průměru již za osmnáct sekund. Během takto krátké chvilky se většina lékařů rozhodne, jaká je pravděpodobná diagnóza a jakou léčbu zvolí. Často se nemýlí, ale v rozhodujících okamžicích může dojít k omylu s katastrofálními následky. Jerome Groopman ve své mýtoborné knize zkoumá, proč se lékaři dopouštějí chyb, a ukazuje, kdy a jak se mohou – s naší pomocí – vyhnout unáhleným závěrům a namísto toho efektivně komunikovat, připustit si existující nejistotu a využít další dovednosti, které budou mít obrovský vliv na naše zdraví. Tato kniha je první, která detailně popisuje a rozebírá varovná znamení chybného myšlení ve zdravotnictví a odhaluje, jak mohou nové technologie zabraňovat stanovení správné diagnózy, i když by tomu mělo být naopak.
 
Kniha Jak doktoři myslí také předkládá přímé a inteligentní otázky, které může pacient svému lékaři klást, aby mu tak pomohl vrátit se na správnou cestu. Groopman čerpá z bohatého vědeckého materiálu, odborných studií a rozsáhlých pohovorů s některým z nejlepších lékařů v zemi, a samozřejmě také z vlastních zkušeností lékaře i pacienta. Mnohé z lekcí obsažených v této knize si prožil na vlastní kůži, ať už v souvislosti s jeho vlastními omyly anebo s chybami lékařů, kteří léčili jeho nepříjemné zdravotní potíže.
Kniha Jak doktoři myslí odhaluje zásadně nový pohled na lékařskou praxi jednadvacátého století a poskytuje jak lékařům, tak pacientům podstatné informace, které potřebují k tomu, aby společně lépe usuzovali.
 
Formát 129 x 206 mm, vázaná s přebalem
303 strany, 299,- Kč
 
Vydalo nakladatelství Columbus

 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×