Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francis Dick, Francis Felix - Křížová palba

24. 5. 2011

34717-krizova-palba.jpg

Poslední společná kniha Dicka a Felixe Francise. Thomas Forsyth je důstojníkem britských vojenských sil v Afgánistánu, ale po vážném úrazu jeho kariéra rychle skončí. Po návratu do Anglie je nevlídně uvítán jen svou matkou, trenérkou koní.
 
Po sérií podivných nehod se ukáže, že jeho matka je nucena působit svým vlastním koním zdánlivě náhodná zranění, protože ji k tomu nutí neznámý vyděrač.
 
Bývalý voják Forsyth, traumatizovaný vzpomínkami z války a fyzickým utrpením, se brzy vydá po jeho stopě.
 
Autoři:
Dick Francis (1920–2010) proslul jako jeden z nejlepších spisovatelů detektivních příběhů, kterým vtisknul osobitý ráz díky podrobné znalosti dostihového prostředí. Za druhé světové války bojoval jako pilot, později jako úspěšný žokej vyhrál přes 350 dostihů. Své životní zkušenosti vložil do čtyřiceti dvou románů, které mu zajistily nepřebernou řadu ocenění, ale především neutuchající obdiv čtenářů. Od roku 1962 vydával jednu knihu ročně, spisovatelskou činnost přerušil až v roce 2000 po smrti své ženy. Od roku 2006 začal znovu psát spolu s mladším synem Felixem.
 
Felix Francis  (*1953)  je vysokoškolským učitelem fyziky a ředitelem přírodovědeckého ústavu v Oxfordshiru. Pracoval mimo jiné jako manažer mezinárodní teambuildingové firmy, s níž navštívil pozoruhodná místa země od himálajských vrcholků až po amazonskou džungli. Díky svým znalostem pomáhal svému otci jako poradce a později jako spoluautor. Po jeho smrti se rozhodl navázat na rodinnou tradici a k vydání připravuje román, jejímž hlavním hrdinou bude bývalý špičkový žokej.
 
Vydala Euromedia Group k.s., Knižní klub 
Koupíte u dobrých knihkupců a na www.knizniweb.cz
 

-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×